Festiviteiten Moldavië

Het toerisme in Moldavië staat in veel opzichten nog in de kinderschoenen. Dat blijkt onder andere uit het feit, dat er geen evenementen- en festiviteitenkalender is. Betekent dit, dat er in Moldavië niets te doen is? Neen. Het tegenovergestelde is het geval. Het land heeft juist relatief veel traditionele evenementen en festiviteiten, die gebaseerd zijn op cultuur, folklore, geloof, natuur en muziek. 

Een bijzondere nationale traditie speelt zich af in maart en heet Martisor. Begin maart geeft de gehele bevolking aan elkaar kleine rode en witte mascottes. Men draagt deze mascottes de gehele maand en op 31 maart hangt men deze dan aan (fruit)bomen vast. Dit moet voor de rest van het jaar geluk brengen. De eerste tien dagen van maart wordt tevens het internationale muziekfestival Martisor gehouden. 

In Moldavië zijn er met name in de zomer en het najaar veel evenementen en festiviteiten zoals het Ethno Jazz Festival in Chisinau, Onafhankelijkheidsdag, het internationale Folklore Festival in Cahul, de Limba noastra dag, de dag van de steden en dorpen, oogstfeesten en wijnfeesten. Daarnaast vinden er in de dorpen van oudsher veel lokale evenementen en festiviteiten plaats. 

© www.flickr.com/photos/maxxp/ festiviteiten Moldavië


Meer organisaties tonen