Bezienswaardigheden Moldavië

Over Moldavië is bij de meesten van ons weinig tot niets bekend. Het enige dat men weet te vertellen is, dat het land het armste is van Europa en dat de bevolking in armoede leeft. En helaas klopt dit ook. De tijd lijkt stil te hebben gestaan, want uitgezonderd de grote steden rijdt men werkelijk nog met paard en wagen over de zandwegen en valt het haast niet voor te stellen dat dit land ook bij het ontwikkelde Europa hoort. Maar toch is het zo.

Voor liefhebbers van een actieve cultuur- en natuurvakantie is Moldavië alleen om deze reden al meer dan de moeite waard om te bezoeken. Natuurlijk heeft het land veel meer te bieden. In Moldavië vindt u verspreid over het land een groot aantal bijzondere bouwwerken, kerken, kloosters en musea. Daarnaast is het landschap gevarieerd. Vruchtbare akkers worden afgewisseld door bossen en velden met wijnranken. Daartussen vindt u kleine dorpjes en stadjes waar de tijd volledig stil heeft gestaan.

Ook heeft Moldavië enkele natuurfenomenen. U moet beslist een bezoek gebracht hebben aan de Emil Racovita grotten. Dit grottenstelsel is maar liefst 89 kilometer lang. Breng ook een bezoek aan Milestii Mici Village. Hier gebruikt men de grotten voor de opslag van de veel geprezen Moldavische wijnen. Het ministerie van cultuur en toerisme heeft op haar site de belangrijkste bezienswaardigheden in Moldavië voor u op een rijtje gezet en deze voorzien van beschrijvingen en foto's. Voor dit overzicht raadpleegt u de link Bezienswaardigheden Moldavië

© www.flickr.com/photos/nicolas_vollmer_photo/ bezienswaardigheden Moldavie

 


Meer organisaties tonen