Vakantie Bulgarije via Waarheenmetvakantie.nl

Bulgarije voor een vakantie met gouden stranden en schitterende bergen  

U kent het wel in uw eigen omgeving. Er zijn mensen die altijd geluk hebben en ook bijna alles hebben wat maar denkbaar is. Noem het zondagskinderen. Dit fenomeen komt schijnbaar niet alleen bij mensen voor, maar ook bij landen. En Bulgarije is schijnbaar zo'n vakantieland. Tijdens uw vakantie Bulgarije zult u dit zeker in de meest positieve zin van het woord gaan ervaren. 

Het land ligt in zuidoost Europa aan de Zwarte Zee. Aan de kust liggen prachtige brede goudgele stranden. Het land heeft ook schitterende bergketens die uitermate geschikt zijn voor wintersport. Door het land loopt de beroemdste rivier van Europa, de Donau. Het heeft schitterende bossen, meren, rivieren en in de grond zitten meer dan 1.600 bronnen met mineraalwater. En tot slot heeft het in de kuststreek een mediterraan klimaat en in de andere helft van het land een landklimaat, dat in de winter van Bulgarije een sneeuwzekere bestemming maakt. Oh ja, naast veel cultuur historische bezienswaardigheden is het eten er fantastisch en zijn de mensen gastvrij.

vakantie Bulgarije © Flickr / Andrey

Een vakantie Bulgarije is dan ook in meerdere opzichten genieten 

Na deze bijna eindeloze opsomming zult u het waarschijnlijk met mij eens zijn, dat Bulgarije een zondagskind is onder de landen. Bulgarije is ongeveer 2,7 maal groter dan Nederland. Het grenst aan Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije en aan de Zwarte Zee. De hoofdstad van het land is Sofia. 
     
Voor een vakantie Bulgarije kunt u het schitterende land in tweeën verdelen. In het zuiden en westen vindt u bergketens zoals het Pirin- en Vitoshagebergte. Vanwege de hoogte zijn het in de winter  sneeuwzekere bestemmingen. In de kuststreken aan de Zwarte Zee is het landschap vlak en aan zee vindt u brede stranden. In een parkachtige omgeving vindt u hier de populaire badplaatsen Albena, Slantschev Bryag (zonnestrand) en Szlatni Piassatsi (goudstrand). De temperatuur van het zeewater is zomers 28 graden.

Bulgarije kent een groot aantal rivieren. De bekendste zijn de Donau, de Iskar, de Jantra, de Maritse en de Osam. Daarnaast heeft het land circa 330 meren. Deze meren worden steeds vaker ingedamd en gebruikt voor waterkrachtcentrales. In het dunbevolkte Bulgarije bestaan nog veel gebieden die in hun originele en natuurlijke staat verkeren. Zo komen er in Bulgarije nog 250 inheemse planten voor die nergens anders meer voorkomen. In de bossen komen op grote schaal braam-bessen, frambozen en eetbare paddestoelen voor. Tevens leven er in de uitge-strekte gebieden in het wild dieren zoals beren, pelikanen, wolven en wilde geiten.

Liefhebbers zonvakantie kiezen voor een vakantie Bulgarije 

Het rijke historische verleden heeft er voor gezorgd, dat er in Bulgarije meer dan 30.000 historische monumenten zijn, waarvan er 9 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Zo zijn er onder meer prehistorische ontdekkingen, opgravingen uit de Oude Griekse tijd, Romeinse kastelen en architectonische bezienswaardigheden uit de nationale Revival periode, die het aanzicht van de huidige Bulgaarse steden gevormd heeft. Dus ook voor liefhebbers van cultuur is een vakantie Bulgarije een absolute aanrader. 

Echter voor een vakantie Bulgarije kiezen de meeste toeristen voor een vakantie aan de Zwarte Zee. De vele strandresorts en badplaatsen hebben alle opties voor een familie-, rust- en actieve vakantie. Zo kunt u er duiken, surfen, waterskiën, onderwatervissen en zeilen. Daarnaast zijn de stranden van topkwaliteit. De meeste badplaatsen werden beloond met de Blauwe Vlag Award. Het zal u dan ook niet verbazen, dat het goedkope Bulgarije zo sterk in opkomst is, want naast een fascinerend land krijgt u een prijs-kwaliteitsverhouding aangeboden die ongekend is. 

 

 


Meer organisaties tonen