Vakantie Slovenië via Waarheenmetvakantie.nl 

In Slovenië krijgt u van alles het beste 

Er zijn maar weinig Slovenen die met vakantie naar het buitenland gaan. En dat is niet zo verwonderlijk als je in eigen land werkelijk alles voorhanden hebt. Bergen, wijnstreken, een mediterrane kust, kunst en cultuur in overvloed, een fantastisch klimaat en niet te vergeten een bijzonder gastvrije ambiance. Wat heb je dan nog in het buitenland te zoeken?

Slovenië grenst in het westen aan Italië, in het noorden aan Oostenrijk, in het oosten aan Hongarije en in het zuiden aan Kroatië. Bovendien ligt Slovenië in het zuidwesten aan de Adriatische Zee. Het land is in oppervlakte iets minder dan de helft van Nederland en er wonen slechts 2 miljoen mensen. De hoofdstad is het sfeervolle Ljubljana.

vakantie Slovenië  ©  Janko Humar | www.slovenia.info

Deze stad is met slechts 278.000 inwoners de grootste stad van Slovenië. De stad is gebouwd op de resten van de Romeinse vesting Emona. U vindt er veel opvallende gebouwen en bouwwerken uit de renaissance en van de beroemde architect Joze Plecnik. Deze laatste kon zijn talenten tentoonspreiden, omdat het land aan het einde van de 19e eeuw door een zware aardbeving werd getroffen. Ljubljana is een culturele stad, die u tijdens uw vakantie Slovenië beslist moet zien. Dat blijkt wel uit het grote aanbod galeries, musea, theaters en het feit dat er jaarlijks vele culturele evenementen plaatsvinden.

Maar naast cultuur is Slovenië landschappelijk gezien rijk bedeeld. In het zuidwesten van het land biedt de kuststrook aan de Adriatische Zee uitstekende condities voor alle soorten van watersport tijdens uw vakantie Slovenië. Plaatsen als Izola, Koper, Piran, Portoroz en Opatija zijn gezellige en mooie plaatsen om te bezoeken. 

Zo'n 70% van Slovenië bestaat uit bergen en plateaus. De hoogste berg van het land is met 2.863 meter de Triglav (driekop). Volgens de Sloveense bevolking kijkt de berg met de drie koppen in het verleden, heden en de toekomst. De Julische Alpen zijn tijdens uw vakantie Slovenië een bezoek meer dan waard. Weliswaar zijn deze Alpen een beschermd natuurgebied, maar de Julius pas met maar liefst 52 haarspeldbochten moet u beslist met de auto gereden hebben. 

Als u in Slovenië bent mag u mijns inziens de levende ansichtkaarten Bled en Bohinj met hun meren niet overslaan. Deze plaatsen zorgen voor haast onwerkelijke panorama's. Dit geldt eveneens voor de Postojna Grotten, de Skocjan Grotten en de Savica waterval. Dit is slechts een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden die u tijdens uw vakantie Slovenië kunt bezichtigen. 

Zonder een woord te overdrijven kan gesteld worden, dat Slovenië een fantastisch vakantieland is waar u dankzij haar geringe oppervlakte verschillende soorten vakanties kunt vieren. Het is ons inziens dan ook niet zo verwonderlijk, dat een vakantie Slovenië steeds populairder wordt.        


Meer organisaties tonen