Vakantie Roemenië via Waarheenmetvakantie.nl 

Roemenië een vakantieland met veel mogelijkheden

Er zijn in Europa maar weinig landen die op toeristisch gebied zo veel te bieden hebben als Roemenië. Liefhebbers van kunst, cultuur, folklore, natuur, bergen, strand en zon kunnen tijdens hun vakantie Roemenië volledig aan hun trekken komen, want het mooie land heeft het allemaal in overvloed binnen haar landsgrenzen. En toch groeit het toerisme nog niet spectaculair. Is hier een verklaring voor? 

Roemenië ligt aan de Zwarte Zee. Het land grenst aan Bulgarije, Servië, Hongarije, de Oekraïne en aan Moldavië. In oppervlakte is het een kleine zes keer groter dan Nederland. De hoofdstad van het land is Boekarest en er leven iets meer dan 22 miljoen inwoners.  

vakantie Roemenië © Sjors Provoost | www.flickr.com/photos/provoost/

Het landschap van Roemenië is veelzijdig en vaak nog ongerept. Tweederde deel van het land bestaat uit bergen (de Karpaten) en heuvels. De lagere gedeelten van Roemenië liggen tussen de Karpaten en de Zwarte Zee. De schitterende delta van de Donau is zo'n gebied. Daarnaast vindt u in Roemenië een grote verscheidenheid aan bossen, waar in het wild nog veel dieren leven zoals beren en wolven. Ook op het gebied van flora is het aanbod groot. 

Verspreid over Roemenië vindt u monumenten, kastelen, kloosters, kerken, oude gebouwen en vele kleine steden en dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. Cultuur en traditie vieren hier nog steeds hoogtij. Kijk niet vreemd op als u tijdens uw vakantie Roemenië uitgenodigd wordt om ergens te komen eten of te komen kijken en luisteren naar een lokaal optreden in kleine kring. 

Houdt u liever van zon en zee? Dan bieden de badplaatsen aan de Zwarte Zee met hun mooie zandstranden vele mogelijkheden voor alle vormen van watersport. U kunt er zwemmen, zonnen, zeilen, surfen of duiken tegen zeer betaalbare prijzen, want een vakantie Roemenië is voor ons goedkoop.

Zou het dan misschien aan het klimaat liggen, dat een vakantie Roemenië nog steeds niet aantrekkelijk is? Maar ook hier moet ontkennend op geantwoord worden. Het klimaat in Roemenië is voor vakantiegangers perfect. De zomers in het binnenland van Roemenië zijn warm en over het algemeen droog. Aan de Zwarte Zee komt het klimaat overeen met dat in Zuid-Frankrijk.

Dan blijft er dus maar een mysterieuze verklaring over waarom er relatief weinig mensen kiezen voor een vakantie Roemenië. En deze verklaring is: Roemenië is het land van Graaf Dracula. Lijkt wellicht vreemd, maar anders valt het niet te verklaren dat dit voordelige en vooral mooie en complete vakantieland zo weinig toeristen uit Nederland trekt.


Meer organisaties tonen