Bezienswaardigheden Roemenië 

Er zijn in Roemenië veel unieke bezienswaardigheden te bewonderen. Dit heeft het land te danken aan haar rijke cultuurhistorische verleden, de natuur, muziek en religie. Vaak ziet u in de bezienswaardigheden een combinatie van deze elementen terug.

Het mooie en soms mysterieuze land heeft dan ook meerdere vermeldingen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Wij vinden het klooster van Horezu, de acht houten kerken in Maramures en het historisch centrum van Sighisoara absolute hoogtepunten. Voor de overige vermeldingen van deze lijst in Roemenië raadpleegt u de link World Heritage List

Maar naast de vermeldingen op de Werelderfgoedlijst zijn de hoofdstad Boekarest met haar immense grote parlementsgebouw, de stad Sibiu met haar 40 torens en de havenstad Constanta een bezoek meer dan waard. En dat geldt ook voor de vele paleizen, kloosters, kerken en oude gebouwen en bouwwerken die dit bijzondere land rijk is. 

En tenslotte heeft Roemenië een schitterende natuur, die in maar liefst elf grote nationale parken en 300 kleinere parken wordt beschermd. De Donau Delta (Werelderfgoedlijst) is het bekendste Nationale park. Maar ook parken als het Bucegi natuurreservaat en het Todirescu bloemenreservaat zijn aanraders.    
  
Voor een compleet overzicht van alle bezienswaardigheden in Roemenië verwijzen wij u graag naar de site van het Roemeens Nationaal Bureau voor Toerisme. U kunt dit overzicht raadplegen via de link bezienswaardigheden Roemenië

bezienswaardigheden Roemenië © Sjors Provoost | www.flickr.com/photos/provoost/


Meer organisaties tonen