Eten drinken uitgaan Roemenië

In de Roemeense keuken draait het voornamelijk om vlees, dat twee keer per dag wordt gegeten. Men eet bij voorkeur schapen en / of varkensvlees. In de gerechten kunt u invloeden terugvinden van de Griekse- Hongaarse- en Turkse keuken. Bij de avondmaaltijd wordt naast een goed glas Roemeense wijn of bier vaak een glaasje pruimenjenever gedronken dat Tuica heet. Pas hier mee op, want dit is een pittig en verradelijk drankje.

Populaire Roemeense gerechten zijn de soepen Bors en Ciorba en (vlees)gerechten als Piftie, ardei umpluti, koolrolletjes gevuld met gehakt en scherpe saucijsjes van een gekruid gehakt. Hierbij wordt vaak een Schopska salade geserveerd. Het aantal restaurants is zeker op het platteland beperkt te noemen. Dit geldt ook voor de menukeuze. Als u een restaurant gevonden heeft, kunt u er voor nog geen 8 euro per persoon een complete maaltijd inclusief drankjes bestellen. Voor Roemeense gerechten en wijnen verwijzen wij u graag naar de link eten en drinken Roemenië  

Het uitgaansleven in Roemenië is beperkt te noemen. De weinige discotheken en nachtclubs vindt u alleen in de grotere hotels en in de populaire badplaatsen. Als de Roemenen uitgaan, dan gaan zij naar een restaurant of een van de vele bierhuizen. Wel komen met name de laatste jaren er steeds meer uitgaansgelegenheden bij, maar er is in dit opzicht nog een lange weg te gaan.

eten drinken uitgaan Roemenië © Sjors Provoost


Meer organisaties tonen