Vakantie Malta via Waarheenmetvakantie.nl 

Malta het museum van de Middellandse Zee

In het midden van de Middellandse Zee ligt Malta op een kleine 100 kilometer ten zuiden van Sicilië. Eigenlijk is de naam Malta verkeerd, want als u er nog nooit geweest bent kan bij u de indruk ontstaan, dat Malta slechts uit een eiland bestaat. De Malteser archipel (eilandengroep) bestaat echter uit vijf kleine eilanden te weten: Malta, Gozo, Comino en de onbewoonde eilandjes Cominotto en Filfla.

Op deze eilanden, die een oppervlakte hebben van slechts 316 m2, leven iets meer dan 400.000 mensen. De hoofdstad ligt op het eiland Malta en heet Valletta.  Deze schitterende stad is van oudsher een vestingstad en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar niet alleen Valletta is een bezienswaardigheid. Op de eilanden Malta en Gozo vindt u vele en vooral unieke cultuurhistorische bezienswaardigheden en plaatsen, die u tijdens uw vakantie Malta beslist niet mag overslaan.

vakantie Malta © flickr.com/photos/ben124/

Naast Valletta staan de Hal Saflieni Hypogeum en de megalithische (grote stenen) tempels eveneens op de Werelderfgoedlijst. Daarnaast staan er nog eens zeven op de voorlopige lijst. En dit is slechts een deel van alle bezienswaardigheden. Op Malta vindt u naast tempels, kathedralen, paleizen en kerken (meer dan 300!) pittoreske stadjes en dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. U kunt hier de sfeer van vroeger opsnuiven. Een aanrader tijdens uw vakantie Malta. 

Maar niet alleen op cultureel gebied heeft een vakantie Malta veel te bieden. Ook het weer en de natuur zorgen ervoor dat Malta bijzonder aantrekkelijk is. De zomers zijn warm en droog en duren meer dan zeven maanden per jaar. De milde winters zorgen ervoor, dat Malta de overige maanden van het jaar ook een bezoek meer dan waard is. Daarnaast beschikt het land over een schitterende gevarieerde kust met inhammen, natuurlijke havens en uitgestrekte stranden. Het kristalheldere water zorgt ervoor, dat Malta een waar paradijs is voor watersportliefhebbers. 

En natuurlijk hebben de bewoners, die zo van feesten en lekker eten houden, er voor gezorgd dat er 's avonds tijdens uw vakantie Malta voldoende te beleven valt. In talrijke hotels en restaurants worden voor een schappelijke prijs de heerlijkste Mediterrane gerechten geserveerd. En heeft u zin in een heerlijk avondje uit. Ga dan eens naar een dorpsfeest toe of ga naar een van de vele cafés, discotheken of pubs die het eiland rijk is. Liefhebbers van een gokje kunnen in het casino terecht. 

Het mythische Malta is niet alleen een uniek cultuurhistorisch openlucht museum, maar absoluut ook een ideale bestemming voor watersportliefhebbers in de ruimste zin van het woord. Een vakantie Malta biedt voor elk wat wils.          


Meer organisaties tonen