Vakantie Friesland

Rust, ruimte, water, kunst, cultuur, natuur en eilanden

Steeds meer mensen kiezen er voor om hun korte vakantie of zomervakantie door te brengen in een appartement, camping, hotel of vakantiehuisje in Friesland of op een van de Friese Waddeneilanden. En dat verbaast onze redactie niet. Het aantal mogelijkheden in Friesland is ongekend. Voor watersportliefhebbers zijn in het bijzonder de Friese meren en de eilanden een waar eldorado. Hier kan men naar harte lust alle takken van de watersport bedrijven. Op veel plaatsen kan men een motorboot of zeilboot huren waarmee men langs de vele pittoreske dorpjes en stadjes kan varen. Wel is het verstandig om ruim van tevoren te reserveren, want deze vorm van vakantie vieren is populair. Voor ervaren liefhebbers van surfen en catamaran zeilen bieden de eilanden een ongekend podium. En wanneer u van een strandvakantie houdt zijn de Waddeneilanden de place to be.

Vakantie Friesland © Rob Roelands

Friesland ideaal voor een actieve fietsvakantie of wandelvakantie  

Het Friese landschap is weids en gevarieerd. De hectiek, de grote verkeersdrukte en de opeengepakte bebouwing van de Randstad kent men hier niet. Hier kan men als toerist nog genieten van de natuur, rust en unieke stadjes en dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Dan hebben we het nog niet eens over de kwaliteit van de lucht. In Friesland krijg je al snel het vakantiegevoel. Zeker wanneer je de inwoners van Friesland in hun eigen taal hoort spreken. De provincie kent vier nationale parken. In het zuidwesten van de provincie vindt u het Gaasterland. Een glooiende en beboste streek met uitgestrekte bossen en heidevelden en zandverstuivingen. Friesland is dankzij het uitgebreide fietsnetwerk bij uitstek geschikt om heerlijke fietstochten te maken. Met name buiten het hoogseizoen zijn de Waddeneilanden voor liefhebbers van natuur en wandelen een absolute aanrader.

Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa in 2018   

De provincie Friesland (officiële naam Fryslân) heeft op het gebied van kunst en cultuur veel te bieden. Als liefhebber komt u ogen en tijd tekort dankzij haar rijke geschiedenis en tradities. De provincie hoofdstad Leeuwarden is in 2018 zelfs de culturele hoofdstad van Europa. In dat jaar worden er tal van exposities en culturele evenementen georganiseerd. Voor het programma verwijzen wij u graag naar de officiële website www.2018.nl. Ga beslist eens een keer naar deze mooie provincie met zijn gastvrije bevolking en geniet.  

 


Meer organisaties tonen