Vakantie Turkije wordt steeds populairder en voordeliger   

Voor een gastvrije vakantie met ongekende mogelijkheden 

Binnen Europa is er geen enkel land te vinden waar u als vakantieganger uit zo veel mogelijkheden kunt kiezen als in Turkije. Waar uw voorkeur ook naar uit gaat het aanbod tijdens uw vakantie Turkije is werkelijk kolossaal te noemen.

U vindt er vele unieke archeologische- en historische plaatsen en dorpen waar u tijdens uw vakantie Turkije overweldigd zult worden door de meest schitterende gebouwen en bouwwerken. Maar Turkije bezit ook adembenemende natuurlijke landschappen met vergezichten, watervallen, grotten en meren die hun gelijke niet kennen. En ten slotte zijn er de populaire baaien, stranden en eilanden met de azuurblauwe mediterrane wateren.

vakantie Turkije  © Pedro Nuno Caetano | www.flickr.com/photos/pedrocaetano/

Turkije is een groot land. Het is negentien keer groter dan Nederland en er wonen bijna 77 miljoen inwoners. Het grenst aan Griekenland, Bulgarije, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en Syrië. Het heeft een lange kustlijn, want het grenst aan de Egeïsche Zee, de Zwarte Zee en de Middellandse Zee. De hoofdstad is Ankara, dat in omvang de tweede stad van Turkije is. 

Turkije heeft een rijk historisch verleden. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de afgelopen twee millennia. Turkije was het centrum van het machtige Byzantijnse- en Osmaanse Rijk, die tot het begin van de vorige eeuw een bepalende rol speelden in grote delen van Europa. De hoofdstad van beide rijken was Istanbul. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat u tijdens uw vakantie Turkije in deze metropool schitterende cultuurhistorische gebouwen en bouwwerken tegenkomt. 

Vanwege haar strategische en gunstige ligging werd Turkije al meer dan tienduizend jaar voor het begin van onze jaartelling bewoond door verschillende volkeren. Daarnaast ligt Turkije op het kruispunt van de islam en christendom. Mede om deze redenen zijn er in Turkije zo'n ongekend aantal bezienswaardigheden en is het land feitelijk een schatkamer in de open lucht. Voor liefhebbers is een vakantie Turkije dan ook het summum.

Het landschap van Turkije kan het beste omschreven worden als een centraal plateau dat omringd wordt door bergen. De hoogste berg van het land is de Mount Ararat met een top van 5.165 meter. Volgens overlevering zou hier de Ark van Noach zijn gestrand. Dankzij de vele  bergen beschikt Turkije over veel rivieren en meren die helaas commercieel niet  bevaarbaar zijn. Vanwege haar oppervlakte heeft Turkije een gevarieerde flora en fauna. 

Voor veel toeristen betekent een vakantie Turkije zon, strand, zee en overheerlijk eten. Aan een kant logisch, want de omstandigheden voor deze vorm van vakantie vieren zijn ideaal. Toch zien we de laatste jaren steeds meer liefhebbers van een actieve- en culturele vakantie naar Turkije komen. Niet zo verwonderlijk. Het land is voor ons nog steeds goedkoop en het aanbod is overweldigend. Turkije zal als vakantieland de komende jaren dan ook nog sterk gaan groeien.                      


Meer organisaties tonen