Bezienswaardigheden Turkije 

Als de meeste toeristen over Turkije praten hebben zij het over zon, zee en strand. Echter als we naar de cultuurhistorische rijkdommen van Turkije gaan kijken, vallen deze drie elementen in het niet. Want in Turkije is het aanbod zo overweldigend, dat u de komende tientallen jaren op zomervakantie naar Turkije zou moeten gaan om ze allemaal te kunnen zien.

Hoe komt het dat Turkije zo'n ongelooflijk aantal cultuurhistorische gebouwen en bouwwerken heeft zoals kerken, moskeeën, monumenten en paleizen? Dit heeft alles te maken met het feit, dat de afgelopen millennia Turkije het centrum geweest is van het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Istanbul is van deze rijken de hoofdstad geweest. Vandaar dat u in deze metropool de meest betoverende gebouwen tegenkomt, zoals de Blauwe Moskee, de Aya Sofia, het Dolmabahce paleis en de Grand Bazaar.

Maar ook dankzij haar centrale ligging zijn er in Turkije een groot aantal bijzondere opgravingen en nederzettingen terug te vinden van ver voor onze jaartelling zoals de oude neolithische stad Catal Höyük en het beroemde Troje. Veel voorwerpen uit deze periode zijn te bezichtigen in grote musea zoals het museum van Anatolische beschavingen in Ankara. 

Het aanbod culturele- en natuurlijke bezienswaardigheden in Turkije is zo groot, dat er door het Turks Verkeersbureau een zevental speciale 15-daagse thema-routes zijn uitgezet. Deze routes kunt u inzien via de link toeristische routes Turkije. Om een beeld te krijgen van de vele bezienswaardigheden in Turkije raadpleegt u de link bezienswaardigheden Turkije

Bezienswaardigheden Turkije © Pedro Nuno Caetano | www.flickr.com/photos/pedrocaetano/


Meer organisaties tonen