Eten drinken uitgaan Turkije 

Vakantie in Turkije is het synoniem voor culinair genieten, want met de Franse- en Griekse keuken behoort de Turkse keuken tot de absolute wereldtop. De Turkse keuken is zeer gevarieerd en er wordt uitsluitend gewerkt met verse producten. Een grote verscheidenheid aan biologische groenten, salades, paprika's, wijnbladeren, tomaten, olijven, honing, fruit, vis en schapenvlees vormen samen met olijfolie de basis voor de heerlijkste gerechten.

De traditionele Turkse keuken wijkt af van de onze. Als ontbijt eet men in Turkije yoghurt, honing, kaas en tomaat. De lunch bestaat vaak uit een pita broodje of Turkse Pizza. De avondmaaltijd begint met Mezes. Dit zijn overheerlijke kleine voorafjes. Gevolgd door een vlees- of visspecialiteit met veel groenten. Daarna volgt vaak een heerlijk zoet dessert zoals Baklava of Turks fruit. De maaltijd wordt afgesloten met een kop zwarte Turkse koffie.

Een kleine greep uit de vele Turkse specialiteiten: Corba, Köftes, Ali nazik Kebabi, Ezme Salatasi, Irmikli Hurma Tatlisi, Sultan Sarma, Zetinyagli Yaprak Dolmasi, Sutlac, Sjisj Kebab en Döner kebab. Omdat de Turkse bevolking echte fijnproevers zijn moet u alleen restaurants uitkiezen waar ook de lokale bevolking zit. Een aanrader is de link eten drinken Turkije

In de vele toeristencentra en de grote steden die in het westen van het land gelegen zijn vindt u voldoende uitgaansmogelijkheden waar u zich tot in de vroege uren uitstekend kunt vermaken. Raadpleeg voor uitgaan in Turkije de link uitgaan Turkije 

© Pedro Nuno Caetano | www.flickr.com/photos/pedrocaetano/


Meer organisaties tonen