Vakantie België boekt u via waarheenmetvakantie.nl 

Bezoek gastvrij België voor een vakantie in uw eigen taal 

Ons buurland met haar sympathieke inwoners wordt jaarlijks door vele miljoenen Nederlanders voor een korte vakantie België bezocht. Veelal is dit voor een dagtrip of korte vakantie in een van de vele schitterende steden die België kent zoals Antwerpen, Brugge, Brussel of Gent. Centraal staan dan vooral cultuur, winkelen en het brede culinaire aanbod.

Echter steeds meer Nederlanders ontdekken België om de meest uiteenlopende redenen ook als zomervakantiebestemming. En terecht. Een vakantie België heeft namelijk veel te bieden. Het land heeft een schitterende kuststreek waar men optimaal kan genieten van een strandvakantie. De  natuurlijke gastvrijheid van onze zuiderburen, de vele restaurantjes en uitgaansmogelijkheden zorgen ervoor dat u zich als vakantieganger waant in een ver buitenland. 

Houdt u meer van rust, natuur of een heuvelachtige omgeving? Dan zijn voor een vakantie België de Ardennen een gebied dat aan al uw wensen voldoet. In prachtige parken kunt u genieten van flora, fauna en pittoreske plaatsen met onder meer kastelen. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden voor het hele gezin. Enkele bekenden zijn: de grotten van Han, de watervallen van Coo en de Citadel van Namen. Het hoogste punt in België is Botrange dat op een hoogte van 694 meter ligt.

vakantie Belgie © Visit Flanders / Jan D'Hondt

In het koninkrijk België worden drie talen gesproken

In het Nederlandstalige Vlaanderen wordt Vlaams, in het Franstalige Wallonië wordt Waals en in het uiterste oosten van het land wordt Duits gesproken. Met name de taalstrijd tussen de Vlamingen en Walen heeft er voor gezorgd dat België in feite een verdeeld land is geworden. Een steeds groter gedeelte van de bevolking wil België dan ook weer opdelen in twee gedeelten. De vaste feestdagen in België komen overeen met die in Nederland. Twee belangrijke nationale feestdagen in België zijn op 21 juli 'de nationale feestdag van België' en op 11 november vieren zij 'de Wapenstilstand'. Noteer deze dagen, zodat u tijdens uw vakantie België deze niet vergeet.  

Het Belgische klimaat kent uitgezonderd de Ardennen veel overeenkomsten met het Nederlandse. Er is dan ook sprake van een zeeklimaat. Door de wat zuidelijker ligging ten opzichte van Nederland is het zomers gemiddeld net iets warmer. In de Ardennen is er sprake van een gematigd landklimaat. Dit zorgt ervoor dat tijdens uw vakantie België het zomers aanmerkelijk warmer is en 's winters aanmerkelijk kouder. In het relatief kleine België komen dan ook temperatuurverschillen voor van meer dan 5 graden.


Meer organisaties tonen