Eten drinken uitgaan in België

Meer dan duizend biersoorten in België

De Belgen zijn echte levensgenieters. Kwalitatief doen de Belgische koks zeker niet onder voor hun Franse collega's. In België is het aantal sterrenrestaurants groot, maar juist bij de restaurants zonder toeters en bellen zult u het vaak ook heel goed treffen, want men werkt uitsluitend met verse producten. Veel restaurants zijn 's middags gesloten. U kunt dan terecht bij de vele eetcafés en brasserieën die vaak een uitgebreide lunch aanbieden. Neem dan de kans waar om een speciaal glas bier te kiezen uit een van de meer dan 1.000 biersoorten die België rijk is. 

Uitgaan in de steden Antwerpen Brussel en Luik

U kunt het beste uitgaan in de steden Antwerpen, Brussel en Luik. Daar vindt u een overvloed aan cafés, clubs en theaters. Als u in Brussel naar het theater of cabaret wilt gaan moet u goed opletten in welke taal de voorstelling plaatsvindt. Het is zeker ook goed toeven in de steden Leuven en Kortrijk. Houdt u liever van een gokje? Ga dan naar kustplaatsen toe zoals Knokke en Oostende. 

Ten slotte. Vergeet voor de thuisblijvers geen typisch Belgische lekkernij mee te nemen zoals de welbekende Pralines of Brusselse wafels.

Eten drinken uitgaan Belgie © Visit Flanders / Peter Baas


Meer organisaties tonen