Bijzondere feestdagen België 

Bijzondere nationale en gewestelijke feestdagen in België

bijzondere feestdagen België

In dit overzicht vindt u een beknopt overzicht van feestdagen België 2024, die alle inwoners van de federale staat België vieren, dus Vlaanderen en Wallonië gezamenlijk. Maar ook de feestdagen die exclusief gelden in de deelstaat Wallonië zijn hierin opgenomen. Staat een vakantie België dit jaar bij u op de planning? Verstandig dat u hiermee rekening houdt wanneer u graag enkele feestdagen wilt meemaken.

België kent een rijke culturele diversiteit, waar regio’s hun eigen identiteit hebben ontwikkeld, onder invloed van een complexe geschiedenis. Wallonië en de Duitstalige gemeenschap kennen eigen kenmerkende feestdagen die in Vlaanderen niet gevierd worden. Dus een vakantie boeken rond de feestdagen België? Bereidt u zich dan goed voor, ook op taalgebied. In Wallonië verwacht men over het algemeen dat u een redelijk woordje Frans spreekt.

Dag van de Arbeid     01 mei 2024
Feest van het Hoofdstedelijk Gewest* 08 mei 2024
Vlaamse Feestdag*                                        11 juli 2024
Nationale Feestdag 21 juli 2024
OLV Hemelvaart         15 augustus 2024
Feest van het Waalse Gewest*    19 september 2024
Feestdag Wallonië*          27 september 2024
Allerheiligen    01 november 2024
Wapenstilstand 11 november 2024
Feestdag Duitstalige gemeenschap* 15 november 2024

* Dit zijn geen nationale feestdagen

Station Antwerpen

Feestdagen viert de Belg graag gezamenlijk met de toerist

Voor alle Belgen is de Nationale feestdag een belangrijke gebeurtenis. Tijdens deze dag wordt de onafhankelijkheid van België gevierd, die sinds 1830 van kracht is. Voor die tijd hoorde België bij Frankrijk en daarna was het land nog even Nederlands. Maar de enige hedendaagse Nederlandse invloed op Vlaanderen is de gemeenschappelijke taal, die vrijwel overeenkomt.

Op 21 juli gaat de Belg in Brussel de straat op om in een uitgelaten sfeer, samen met de toerist, te genieten van gratis concerten en andere festiviteiten. Elders in Vlaanderen wordt vuurwerk afgestoken en bij lokale evenementen zijn er parades. Geniet tijdens zulke dagen van typisch Belgische lekkernijen zoals wafels, chocolade en bier. En natuurlijke de befaamde frieten waar het land om bekend staat. De bijzondere feestdagen België vliegen voorbij, geniet dus van elk moment.

 

Bijzondere feestdagen België in het dunner bevolkte Wallonië

De overwegend katholieke bevolking van België zijn echte Bourgondiërs wat dat betreft. Kerkelijke feestdagen die alleen de Belgen vieren zijn goede dagen om echt van het leven te genieten. U zult dan ook merken dat de gastvrijheid van de Belgen in combinatie met gezelligheid aanstekelijk werkt. Bent u misschien wat meer Frans-georiënteerd en houdt u meer van rust en natuur? Bezoek dan Wallonië, meng u in de bevolking en raak bekend met de gebruiken, cultuur en feesten aldaar. Wilt u een dag bijkomen van alle gastvrijheid en opblijven tot in de late uurtjes? Dan is een lang weekend in de bosrijke Ardennen een uitstekend idee. Een vakantie België is enorm veelzijdig en voor iedereen is er genoeg te doen en te beleven.

Bent u op zoek naar een aantrekkelijk geprijsde accommodatie in België? Raadpleeg dan de rubriek vakantieaanbiedingen

 


Meer organisaties tonen