Vakantie Luxemburg via waarheenmetvakantie.nl

Luxemburg is een vakantieland met veel gezichten

'Waarin een klein land groot kan zijn' gaat zeker op voor het groothertogdom Luxemburg. In meerdere opzichten biedt een vakantie Luxemburg aan de veeleisende toerist van vandaag de dag een diversiteit aan recreatieve mogelijkheden, die normaliter alleen een groot vakantieland kan bieden. 

Het kleine groothertogdom ligt op nog geen 300 kilometer van Nederland verscholen tussen België, Duitsland en Frankrijk. Als u voor een vakantie Luxemburg kiest gaat er weinig kostbare tijd van uw vakantie verloren en komt u uitgerust op de plaats van bestemming aan. Het prachtige land heeft een oppervlakte van amper 2.600 km2 en er wonen nog geen half miljoen mensen. De hoofdstad is het gelijknamige Luxemburg Stad, waar 80.000 inwoners wonen. 

vakantie Luxemburg © Sabino Parente / LFT

De hoofdstad is in meerdere opzichten rijk te noemen. De oude vestingstad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is gebouwd op een heuvel en wordt gescheiden door een ravijn. Dit ravijn zorgt voor een natuurlijke scheiding tussen de oude- en de nieuwe stad. De traditionele verbinding tussen deze twee stadsdelen is de beroemde stenen boogbrug Pont Adolphe. Plan beslist een dag in als u voor een vakantie Luxemburg kiest. De financiële dienstverlening heeft er daarnaast voor gezorgd, dat de bevolking over een van de hoogste inkomens van Europa beschikt. 

Als u voor een vakantie Luxemburg kiest krijgt u te maken met een landschap dat bestaat uit bosrijke heuvels, die in bepaalde gedeelten veel weg hebben van Zwitserland. De streek Mullerthal met haar kabbelende beekjes, kronkelende riviertjes, rotsformaties en watervallen heeft de meeste gelijkenis en wordt ook wel Klein-Zwitserland genoemd. In dit schitterende landschap liggen pittoreske dorpen, gehuchten, kastelen en burchten verscholen die een bezoek meer dan waard zijn. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat in het land zo veel vakantiewoningen te vinden zijn.

Luxemburg heeft veel cultuur historische gebouwen, bouwwerken en musea. Met name het aantal kastelen en burchten in Luxemburg is overweldigend te noemen. Absolute aanraders zijn de kastelen van Clervaux,  Larochette en Vianden. Maar voor liefhebbers van cultuur, in de ruimste zin van het woord, is Luxemburg Stad een absolute must. Hier vindt u in cultureel  opzicht alles wat u zoekt (zie de rubriek bezienswaardigheden).

De Luxemburgers houden er een bourgondische levensstijl op na. Dus, als u van lekker eten houdt, dan komt u tijdens uw vakantie Luxemburg volledig aan uw trekken. In de traditionele Luxemburgse keuken vindt u veel invloeden terug van de Duitse- en Franse keuken. Probeer eens een typisch lokaal gerecht als Judd mat Gaardebohnen. Valt het u tegen? Spoel het dan weg met een van de vele lokale bieren of wijnen die van uitstekende kwaliteit zijn. In de hoofdstad Luxemburg is het aanbod en de diversiteit van de restaurants fenomenaal. Elke wereldkeuken is hier te vinden. Onze conclusie is: Luxemburg is als vakantieland een 'groot' hertogdom.


Meer organisaties tonen