Eten drinken uitgaan Luxemburg

Luxemburgers houden erg van lekker eten en stellen daarom ook hoge eisen aan de kwaliteit van de maaltijd. De traditionele Luxemburgse keuken is een gevarieerde boerenkeuken, die sterk beïnvloed is door de Franse- en Duitse keuken. Als basis voor de warme maaltijd wordt vaak varkensvlees, riviervis of wild gebruikt. Bij de maaltijd wordt een glas Luxemburgs bier of een heerlijk glas wittewijn gedronken. Enkele typische traditionele Luxemburgse gerechten en specialiteiten zijn: bouneschlupp soep, fierkelsjhelli, huesenziwwi, judd mat gaardebounen en natuurlijk de bekende ardennerham. 

Vanwege het feit, dat Luxemburg een belangrijke positie als mondiaal financieel centrum inneemt, is het aanbod culinaire gelegenheden in Luxemburg Stad zeer divers en groot te noemen. Elke mondiale keuken van betekenis is in deze stad wel vertegenwoordigd. Op uitgaansgebied bent u volledig aangewezen op de sfeervolle hoofdstad. Hier vindt u een ruim aanbod bioscopen, cafés, discotheken, theaters en pubs waar u zich tot in de vroege morgen uitstekend kunt vermaken.      

Voor eten en drinken raadpleeg de link eten drinken Luxemburg

Voor uitgaan raadpleegt u de link uitgaan Luxemburg

© Uwe Tölle / LFT


Meer organisaties tonen