Vakantie Andorra beslist het overwegen waard.

Winkelparadijs Andorra is voor één vakantie te kort   

Ingeklemd tussen Frankrijk en Spanje ligt verscholen in de Pyreneeën Andorra, het hoogst gelegen vorstendom van Europa. Het land behoort met een oppervlakte van 468 km2 tot de kleinste landen van Europa. Toch zijn er voor een vakantie Andorra zeer veel mogelijkheden.   

Het bergstaatje heeft een grote reputatie opgebouwd als winkel- en belastingparadijs. Dit heeft het land te danken aan de lage belastingen die er geheven worden, waardoor veel bedrijven (o.a. luxe winkels) zich in Andorra gevestigd hebben. Deze winkels hebben er voor gezorgd, dat Andorra een populaire shoppingbestemming is geworden waar naast tabak, drank en parfums tegen scherpe prijzen exclusieve producten zoals juwelen, brillen, elektronica en kleding kunnen worden gekocht. Jaarlijks trekken deze winkels, die zeven dagen per week open zijn, een kleine 10 miljoen kooplustige dagtoeristen.

© Public domain Flickr / Qulquefepe / vakantie Andorra

Mede dankzij de ruim 4.000 winkels hebben de inwoners van Andorra een hoge levensstandaard weten te bereiken. Toch zorgen deze winkels voor een imago probleem waar Andorra mee te kampen heeft. Voor veel toeristen is Andorra uitsluitend een winkelparadijs. Niet zo verwonderlijk, want als u voor een vakantie Andorra binnenrijdt trekt een woud van reclameborden uw aandacht. Overdreven gesteld verbergt het wonderschone Andorra zich achter deze borden. En daar doet het zichzelf ernstig mee te kort.

12% Andorra staat op de Werelderfgoedlijst UNESCO

Het zonovergoten land beschikt over een adembenemende bergcultuur waar het zowel zomers als 's winters voor een vakantie Andorra goed toeven is. U vindt er imponerende gletsjer-landschappen, alpenweiden, dichtbeboste dalen, watervallen, kronkelende riviertjes en imponerende bergtoppen. Een kleine 12% van Andorra's oppervlakte staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Flora en fauna kunnen ongeremd hun gang gaan. Zo komen in Andorra ruim 1.100 plantensoorten voor en leven in het wild dieren als beren en gemzen. Ook voor cultuurliefhebbers is een vakantie Andorra een interessante bestemming. Veel romaanse bouwwerken zoals kerken en bruggen zijn bewaard gebleven. Daarnaast bezit het land een groot aantal bijzondere musea.

Andorra ideaal voor een zomer - en wintersport vakantie 

Voor liefhebbers van wintersport biedt een vakantie Andorra een breed scala aan mogelijkheden. Met name de 'droge' sneeuw zorgt er voor, dat het fantastisch skiën is in Andorra. Met 25.000 bedden is er in Andorra een ruime keuze voorhanden. Kortom Andorra is een vakantieland, dat u het gehele jaar tegen een goede prijs / kwaliteit verhouding kunt bezoeken.


Meer organisaties tonen