Vakantie Noorwegen via Waarheenmetvakantie.nl 

Noorwegen voor een vakantie in een adembenemend landschap 

Noorwegen is voor velen van ons het land van de fjorden, Vikingen en schaatsers. Veel meer weten de meesten over dit land niet te vertellen. Hier ligt dan ook het imago probleem van dit sprookjesachtige land met zijn ongerepte natuur. Voor de liefhebbers van bergen en woeste ongerepte landschappen steekt een vakantie Noorwegen bekende berglanden als Zwitserland en Oostenrijk naar de kroon.

Ruim 70% van de oppervlakte van Noorwegen bestaat uit bergen, hoogvlakten, gletsjers en hooggelegen meren. Er zijn bergen die hoogten bereiken tussen de 2.000 en 2.500 meter. Dit indrukwekkende berglandschap wordt regelmatig door diepe inhammen (fjorden) vanuit zee onderbroken. Deze fjorden kunnen een lengte van wel 200 kilometer hebben. Hierdoor is aan de kuststreek een sprookjesachtig landschap ontstaan van kristalheldere zee-inhammen, die omringd worden door imposante berghellingen en watervallen. Dit landschap moet u beslist gaan zien tijdens uw vakantie Noorwegen.

© Esther Westerveld | vakantie Noorwegen

Noorwegen bestaat voor bijna een kwart van de oppervlakte uit bossen. Het moge duidelijk zijn dat vanwege het Noorse landschap en de rotsachtige bodem, maar weinig gebieden voor de landbouw geschikt zijn. Slechts 4% kan doelmatig gebruikt worden. Noorwegen is qua omvang meer dan negen keer zo groot als Nederland. De vorm van het land is langgestrekt en relatief smal. Het heeft een kustlijn van meer dan 2.600 kilometer! Voor deze lange kust liggen meer dan 45.000 eilandjes en eilanden.

Een derde deel van Noorwegen ligt boven de poolcirkel. Dit heeft tot gevolg dat in dit deel van het land het gedurende de zomermaanden vrijwel de gehele dag niet donker wordt. Langs de Noorse kust loopt de Warme Golfstroom. Een positief gevolg hiervan is dat de zeehavens in de winter ijsvrij blijven. Een nadelig effect in combinatie met de bergen is de neerslag. Deze loopt aan de kust op tot meer dan 3.500 millimeter per jaar. In uw vakantie Noorwegen moet u beslist Hammerfest gaan bezoeken. In deze stad kunt u het noorderlicht en de middernachtzon uitstekend ervaren.    

Noorwegen is met nog geen 4.8 miljoen inwoners een dunbevolkt land. De meeste mensen wonen in het zuiden van het land. Twee steden die u tijdens uw vakantie Noorwegen beslist moet bezoeken zijn de hoofdstad Oslo en Bergen. U vindt hier schitterende musea, gebouwen, huizen en uitgaansmogelijkheden. Als u aan de kust een vissersdorpje aandoet moet u zich beslist laten verwennen in een van de lokale restaurantjes. Want zij serveren hier overheerlijke visspecialiteiten.

Een vakantie Noorwegen is een aanrader voor actieve toeristen die houden van bergen, bossen, zee en een ongerepte natuur. Niet voor niets blijven toeristen die er een keer geweest zijn terugkomen naar dit prachtige land. Voor gezinnen met kleine kinderen vinden wij het minder geschikt, omdat er veel gereisd moet worden om al het moois te kunnen zien.


Meer organisaties tonen