Eten drinken uitgaan in Noorwegen

Net als in de andere Scandinavische landen is het eten en drinken in Noorwegen duur als we het vergelijken met Nederland. U moet met sommige producten rekening houden met een prijsniveau dat twee tot drie keer hoger is dan in Nederland. Bovendien kunnen de prijzen per plaats erg verschillen. 

De supermarkten, zoals wij ze kennen, komen uitsluitend voor in enkele grote plaatsen. Als u er een op uw reis tegenkomt adviseren wij u nadrukkelijk om hier uw inkopen te doen en vooral gebruik te maken van de huismerken. Dat scheelt enorm. U zult echter in het algemeen kleine supermarkten tegenkomen. Deze vindt u bij benzinestations en in de dorpen. Het assortiment is beperkt en de prijzen zijn hoog. De Noorse keuken is uitstekend. 

Als u uit eten gaat dan staan vooral forel, zalm en kabeljauw op het menu. Een aanrader zijn de meer dan 200 boerderijen die u een voor Noorse begrippen betaalbare originele Noorse maaltijd serveren. Voor het uitgaansleven kunt u alleen terecht in enkele grote steden zoals Bergen, Oslo en Trondheim.

© Esther Westerveld www.flickr.com/photos/westher/


Meer organisaties tonen