Vakantie Liechtenstein waarheenmetvakantie.nl

Belastingparadijs Liechtenstein is ook een vakantieparadijs 

Als Liechtenstein in de media naar voren komt gaat het meestal over het feit, dat het land een belastingparadijs is. En dat om deze reden duizenden bedrijven zich in het vorstendom met een oppervlakte van slechts 160 km2 gevestigd hebben. Met deze informatie kan ik mij goed voorstellen, dat bij u beelden naar boven komen van aaneengesloten industrieterreinen en niet van een prachtig berglandschap waar u tijdens een vakantie Liechtenstein van kunt genieten. Toch is dit laatste het geval, want de meeste bedrijven hebben hier slechts hun administratieve hoofdkantoor gevestigd.

vakantie Liechtenstein © Liechtenstein Marketing / Martin Walser

Het vorstendom Liechtenstein ligt ingeklemd tussen Oostenrijk en Zwitserland, waar het land sinds 1924 een monetaire- en douane unie mee vormt. In het vorstendom wonen verspreid over 11 gemeenten slechts 36.000 inwoners. De hoofdstad van Liechtenstein is Vaduz. Vanwege de monetaire- en douane unie met Zwitserland is de nationale munteenheid de Zwitserse Frank en beschikt het land niet over een eigen douane.    

Als we naar het landschap kijken zien we dat het erg bergachtig is. Slechts 1/4 deel van het land bestaat uit een 'laag' plateau, dat op een hoogte ligt boven de 400 meter. Het merendeel van Liechtenstein bestaat uit heuvels en bergen die over het algemeen sterk begroeid zijn. De hoogste bergtoppen in Liechtenstein zijn ruim 2.500 meter hoog.  

Dit attractieve landschap biedt veel mogelijkheden voor een actieve zomer- en wintersportvakantie. Veel toeristen kiezen voor een vakantie Liechtenstein om bergen te beklimmen, skeeleren, wandelen en skiën.  Daarnaast heeft een vakantie Liechtenstein op cultureel gebied verrassend veel te bieden. Het land heeft een kleine 20 musea en galeries en daarnaast zijn bouwwerken als de burcht Gutenberg en kasteel Vaduz absolute aanraders. Ook worden er in Liechtenstein tijdens de zomermaanden vele culturele evenementen en festivals georganiseerd.  

Het klimaat in Liechtenstein is een overgangsklimaat. De zomers zijn er gematigd warm te noemen en de winters zijn relatief koud met behoorlijk veel sneeuwval. Een vakantie Liechtenstein is daarom bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie. Een bijzonderheid in Liechtenstein is de föhn. Dit is een zuidelijke wind die gemiddeld zestig dagen per jaar warme mediterrane lucht aanvoert. 

Liechtenstein wordt plagend ook wel het kleine broertje of zusje van Zwitserland genoemd. Eerlijk gezegd is dat wel voor te stellen, want er zijn bijzonder veel overeenkomsten. Vertel dit echter niet aan de lokale bevolking tijdens uw vakantie Liechtenstein, want zij zijn trots op hun land, vorstenhuis en eigen identiteit. Waar de Liechtensteiners het wel met ons eens zullen zijn is, dat hun land een mooie vakantiebestemming is op nog geen 800 kilometer afstand van Nederland.           

footer logo waarheen met vakantie
Airlines
Touroperators
Ferries

Meer organisaties tonen