Vakantie Groningen voor een verrassende vakantie in eigen land

Er gaat voor steeds meer vakantiegangers niets boven Groningen

Wanneer men het over een aantrekkelijke vakantiebestemming in eigen land heeft komt de provincie Groningen maar zelden ter sprake. Het beeld dat de provincie Groningen bij veel mensen oproept is dat van aardbevingen en niet van een aantrekkelijke en interessante vakantiebestemming om met het gezin of vrienden op vakantie te gaan. En dat is volkomen onterecht. Groningen is de meest ondergewaardeerde provincie van Nederland. Als vakantiebestemming heeft de provincie Groningen ronduit veel te bieden.

Vakantie Groningen © Sjaak Kempe / CC Flickr.com

Ideaal voor een actieve fietsvakantie, wandelvakantie of culturele vakantie

Bent u een liefhebber van een actieve fietsvakantie, wandelvakantie of culturele vakantie? Dan komt u in de provincie Groningen letterlijk tijd tekort. U vindt er een netwerk fietspaden en wandelroutes die u langs de mooiste plekken van Groningen leiden. Weidse vergezichten worden afgewisseld door bossen zoals in de provincie Drenthe. Ook zult u verrast worden door het brede aanbod musea en de vele kleine dorpskernen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Bezienswaardigheden als de Fraeylemaborg in Slochteren en de Vesting Bourtange zijn aanraders.

Gevarieerd aanbod vakantiebestemmingen in provincie Groningen

Tijdens uw vakantie in de provincie Groningen moet u beslist een bezoek brengen aan de bruisende Hanzestad Groningen. U zult aangenaam verrast worden door deze bruisende stad. De provincie Groningen biedt ook vele watersportmogelijkheden en uitgaansmogelijkheden. Aanraders zijn Het nationale park Lauwersmeer en de Waddenzee. Gezinnen met kinderen moeten beslist een bezoek brengen aan Zeehondencentrum Pieterburen en de unieke dierentuin DoeZoo insectenwereld in Leens. Voor een uitgebreid aanbod activiteiten in Groningen raadpleegt u de rubriek bezienswaardigheden.

Groningen aanrader voor een korte of lange vakantie in Nederland

De provincie Groningen heeft aan volwassenen en gezinnen met kinderen veel te bieden. Voor gedetailleerde informatie verwijzen wij u graag naar de rubrieken. Een bijkomstig voordeel voor vakantiegangers is dat de provincie Groningen voor vakantiegangers ronduit goedkoop te noemen is. U betaalt geen buitensporige prijzen wanneer u met het gezin op een terrasje gaat zitten of rechtstreeks een vakantiehuisje of appartement gaat huren. Kortom er gaat niets boven Groningen.


Meer organisaties tonen