Bezienswaardigheden provincie Groningen

Grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden en attracties

Wanneer u er voor gekozen heeft om uw vakantie in de provincie Groningen door te brengen, dan kunt u kiezen uit een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden en attracties. Afhankelijk van uw interesses en het gezelschap waarmee u op vakantie bent kunt u er dagelijks op uit trekken. Wij zullen u onderstaand enkele voorbeelden geven.

De Wadden, Nationaal Park Lauwersmeer en zeehondencentrum

Bezienswaardigheden voor zowel gezinnen met kinderen als volwassenen zijn de Wadden en het Nationaal Park Lauwersmeer. U kunt dit unieke park op verschillende kindvriendelijke manieren verkennen namelijk per fiets en boot. Maak met het hele gezin kennis met de natuur en bijzondere dieren die er leven. Wanneer u het Nationaal Park Lauwersmeer bezoekt moet u beslist ook naar het beroemde Zeehondencentrum in Pieterburen gaan.

© Bert Kaufmann / Bezienswaardigheden provincie Groningen

Meer dan tachtig molens en groot aantal musea in Groningen

Liefhebbers van molens komen in de provincie Groningen volledig aan hun trekken. In de provincie Groningen staan meer dan tachtig molens. Raadpleeg voor de verschillende locaties de Molendatabase. Groningen beschikt over een groot aantal interessante musea, prachtige monumenten, dorpjes en bezienswaardigheden als de vesting Bourtange. Voor een vrijwel compleet overzicht van de musea raadpleegt u de link musea Groningen.       

 

Groot aantal kinderattracties in de provincie Groningen

Naast (educatieve) bezienswaardigheden beschikt Groningen ook over een groot aantal kinderattracties. Een van de bekendste attracties is de unieke dierentuin DoeZoo in Leens. Liefhebbers van stoomtreinen moeten beslist een ritje gaan maken in de museumspoorlijn die loopt van Veendam, Stadskanaal naar Musselkanaal. Voor een uitgebreid overzicht van kinderattracties in de provincie Groningen raadpleegt u de link kinderattracties Groningen.

In de provincie Groningen vindt u meer dan 7.400 hectare aan natuurgebieden. Een groot deel van deze natuurgebieden bestaat uit prachtige bossen die voor het publiek opengesteld zijn. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen met het hele gezin en wanneer u een beetje geluk heeft komt u in het wild herten, reeën en zwijnen tegen.


Meer organisaties tonen