Vakantie Gelderland in de grootste provincie

Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie grenst aan maar liefst 6 provincies te weten Overijssel, Flevoland, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. In het oosten grenst de provincie aan de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. De hoofdstad van de provincie Gelderland is Arnhem.

Het landschap van de provincie Gelderland is zeer gevarieerd en uiterst aantrekkelijk voor toeristen. Het bekendste gebied is het Nationaal Park De Veluwe. Liefhebbers van de natuur kunnen hier naar hartenlust genieten van de bossen, heidevelden en dieren die hier in groten getale voorkomen. U vindt in dit gedeelte van Gelderland een groot aantal campings, bungalowparken en hotels in alle prijsklassen. De ideale omgeving om te fietsen en wandelen. In het noordwesten van Gelderland vindt u een gebied dat grenst aan het Veluwemeer. Hier liggen plaatsen als Harderwijk en Elburg. Deze strook is bij uitstek geschikt voor watersporten en vissen. Jaarlijks komen hier dan ook veel toeristen naar toe.

© Roman Boed / Flickr.com / vakantie Gelderland

In de Achterhoek is het landschap gevarieerd. Akkers, weilanden en bossen wisselen elkaar af. Ook deze aantrekkelijke regio met zijn kronkelende weggetjes is uitermate geschikt om er heerlijk te fietsen, wandelen of een van de vele kastelen te bezoeken. In de Betuwe vindt u weilanden, boomgaarden en veel rivieren. De streek wordt steeds vaker aangeduid als Rivierenland. Naast fietsen en wandelen is deze streek uitermate geschikt voor watersport. De tuinbouw speelt een belangrijke rol. Flipje uit Tiel is voor de ouderen onder ons een begrip.

In de provincie Gelderland is veel te zien, te doen en te beleven. Naast veel culturele bezienswaardigheden, musea en natuur heeft Gelderland het grootste aanbod bekende parken waar jaarlijks veel toeristen op afkomen. Burgers Zoo, De Apenheul, het Dolfinarium, Nederlands Openluchtmuseum en attractiepark Julianatoren hebben een nationale bekendheid. Mede om deze reden is de provincie Gelderland bij gezinnen met kinderen erg populair. Voor meer informatie raadpleegt u de overige rubrieken.


Meer organisaties tonen