Vakantie San Marino via Waarheenmetvakantie.nl

Op vakantie in San Marino is een reis in de tijd 

Tijdreizen is volgens de meeste mensen nog steeds niet mogelijk. Als u echter via de toegangspoort vanuit de richting Rimini de republiek San Marino binnenrijdt gaat u zeker twijfelen, want het decor stamt regelrecht uit de Middeleeuwen. Wat een adembenemende schoonheid aan cultuurhistorische gebouwen en bouwwerken zijn hier bewaard gebleven. En dan hebben we het niet eens over het landschap waarin de berg Titano zo'n prominente plaats inneemt. 

De kleine republiek San Marino ligt ter hoogte van Rimini. Het land is feitelijke een enclave binnen Italië. De oppervlakte van het land bedraagt slechts 61 km2 en er wonen ruim 30.000 inwoners. De hoofdstad is de gelijknamige plaats San Marino. San Marino claimt de oudste republiek van Europa te zijn, omdat het al in het jaar 301 deze status kreeg toen het land gesticht werd door steenhouwer Marino, waar het land haar naam aan te danken heeft.

vakantie San Marino © Pedro Nuno Caetano | flickr.com/photos/pedrocaetano/

De eigenzinnige inwoners van San Marino zijn er uitgezonderd 2 korte bezettingen in geslaagd om hun zelfstandigheid te behouden. In het verleden hadden zij dit vooral te danken aan de vele verdedigingswerken die zij hadden gebouwd en het feit dat men er voor koos om neutraal  te blijven. Aangezien de bevolking veel waarde hecht aan cultuur, traditie en natuur is zeer veel bewaard gebleven. U kunt dat tijdens uw vakantie San Marino zelf constateren. 

Hierdoor kunnen we vandaag de dag nog aanschouwen hoe men in het verleden leefde. Niet voor niets staan het centrum van San Marino en de berg Titano met zijn drie fameuze torens, die zo kenmerkend voor het land zijn, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook  heeft het land vele kunstschatten kunnen behouden die voor het publiek te bezichtigen zijn in het museum van Sint Franciscus en het Staatsmuseum. Maar San Marino herbergt vooral een grote hoeveelheid pleinen, gebouwen en monumenten waarin zo veel moois te zien is dat u gegarandeerd tijd te kort komt gedurende uw vakantie San Marino. 

En naast het grote culturele aanbod moet u in uw vakantie San Marino beslist het landschap niet vergeten. Als u de berg Titano beklimt of een van de vele routes volgt dan krijgt u spectaculaire vergezichten te zien. Zo zijn de stranden aan de Adriatische kust goed te zien. En als u na een mooie tocht vermoeid terugkeert, laat u dan culinair verwennen. De restaurants bieden uitstekende gerechten tegen redelijke prijzen. En eenmaal op krachten gekomen is het verstandig om te gaan shoppen in een van de vele winkels. Waarom? De prijzen in de winkels zijn als gevolg van de lage belastingen zeer concurrerend te noemen. Profiteer hiervan als u een vakantie San Marino heeft geboekt.

Mede dankzij het milde mediterrane klimaat en de vele bezienswaardigheden is een vakantie San Marino in onze ogen bij uitstek geschikt voor liefhebbers van een actieve vakantie. U vindt bijna nergens ter wereld op zo'n kleine oppervlakte zo veel cultuur en natuur.       

footer logo waarheen met vakantie
Airlines
Touroperators
Ferries

Meer organisaties tonen