Vakantie Utrecht belicht door de redactie Waarheenmetvakantie.nl 

Het landschap van de provincie Utrecht is zeer afwisselend

De provincie Utrecht is de kleinste provincie van ons land. Utrecht is feitelijk het dynamische hart van Nederland. Belangrijke autowegen, waterwegen en spoorlijnen komen hier samen. De provincie Utrecht grenst in het westen en zuidwesten aan de provincie Zuid-Holland. In het noordwesten aan Noord-Holland. In het noordoosten aan Flevoland en in het oosten aan de provincie Gelderland. De provinciehoofdstad is de stad Utrecht.

vakantie Utrecht © Sjaak Kempe | www.flickr.com/photos/sjaakkempe/

Ondanks het gegeven dat de provincie Utrecht slechts uit een klein grondgebied bestaat heeft de provincie een grote verscheidenheid aan landschappen. Dit maakt de provincie Utrecht voor toeristen extra aantrekkelijk, want als toerist wordt men over een korte afstand steeds door een ander landschap verrast. De meeste bewoners van Utrecht staan er niet bij stil, maar dit fenomeen is heel bijzonder.

In het zuidwesten van de provincie Utrecht liggen de landelijke Lopikerwaard en meer naar het noorden het veenweidegebied rond Mijdrecht. Ten noorden van de provinciehoofdstad Utrecht liggen de schitterende Loosdrechtse Plassen en de Vechtstreek. In het oosten van de provincie ligt de Utrechtse Heuvelrug. De regio in het zuidoosten tussen de Rijn en de Utrechtse Heuvelrug is vlak en uitermate geschikt voor de fruitteelt. In het noordoosten ligt het poldergebied van het Eemland.

De plaatsen Utrecht en Amersfoort zijn de twee grootste steden van de provincie Utrecht. Beide steden beschikken over een rijke historie. In het bijzonder in de regio van de stad Utrecht hebben zich veel bedrijven gevestigd vanwege de gunstige centrale ligging. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een beurscomplex als de Jaarbeurshallen, congresgebouwen en een groot overdekt winkelcentrum als Hoog Catharijne hier gevestigd zijn. De binnensteden van beide steden staan vol met interessante panden, beelden en musea die een bezoek meer dan waard zijn. Bovendien kunt u er heerlijk eten, drinken en uitgaan.

In de provincie Utrecht staan een groot aantal stadjes die een bezoek meer dan waard zijn. Denk hierbij aan plaatsen als Baarn, Bunschoten, Eemnes, IJsselstein, Montfoort, Vianen, Woerden, Rhenen, Montfoort, Oudewater en Wijk bij Duurstede. In de provincie Utrecht valt veel te zien en te beleven. De provincie is uitermate geschikt voor een actieve fietsvakantie, wandelvakantie of stedenreis.


Meer organisaties tonen