Eten drinken uitgaan Liechtenstein

De Liechtensteinse keuken is het beste te omschrijven als een mengelmoes van de Zwitserse- en Oostenrijkse keuken. En daar is niets mis mee. In Liechtenstein komt u dan ook typisch Zwitserse specialiteiten tegen als rösti en fondue. Toch heeft het vorstendom ook nog enkele lokale gerechten zoals käsknöfle, hafaläb en törkarebl. 

Net als in buurland Zwitserland wordt de warme maaltijd 's middags gegeten. De Liechtensteiners gebruiken in principe zo veel mogelijk biologische groenten en vlees van dieren die in een natuurlijke omgeving hebben geleefd. Bij elke maaltijd wordt bij voorkeur een goed glas wijn uit Liechtenstein gedronken, want door de bevolking inclusief het vorstenhuis worden alle eeuwen prima wijnen gemaakt. 

Het aantal restaurants en eetgelegenheden in Liechtenstein is verrassend hoog te noemen. De reden hiervoor is natuurlijk het toerisme en het feit dat Liechtenstein een belastingparadijs is. Dit laatste verklaart ook het relatief hoge aantal Michelin Sterren restaurants. Voor het complete gastronomische overzicht van Liechtenstein raadpleegt u de link restaurants Liechtenstein

Het uitgaansleven in Liechtenstein is zeer beperkt te noemen. 

eten drinken Liechtenstein © Liechtenstein Marketing

footer logo waarheen met vakantie
Airlines
Touroperators
Ferries

Meer organisaties tonen