Bezienswaardigheden België

Manneken Pis en een vleugje renaissance

Niet voor niets is België zo populair als stedenreis- of korte vakantiebestemming, want je komt als toerist werkelijk ogen en oren te kort. Wat dacht u van schitterende steden als Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven, Luik en Mechelen. Met name de oude binnensteden vertegenwoordigen de renaissance in optima forma. Bezoek eens een van de ruim 500 bijzondere musea zoals het krantenmuseum of het museum van de schone kunsten in Antwerpen.

Bezienswaardigheden Belgie

Daarnaast is het voor elke bezoeker een must om een van de befaamde karakteristieke en traditionele markten te gaan bezoeken.Wordt uw keuze meer bepaald door het landschap? Als u van een heuvelachtig landschap houdt dan kunnen wij u de Ardennen met haar tientallen pittoreske dorpjes zeker aanbevelen. Houdt u meer van de zee? Dan zijn nostalgische badplaatsen zoals Knokke en Oostende zeker de moeite waard. 

Maar natuurlijk moet u absoluut de bekende bezienswaardigheden zoals het beroemde Manneken Pis, het Atomium, Bobbejaanland, de Grotten van Han, de Zoo in Antwerpen en een van de vele brouwerijen bezocht hebben, want anders bent u niet in België geweest. 

Voor meer dan 100 tips klikt u op de link bezienswaardigheden.

Op zoek naar een leuke bestemming in België kijk in de rubriek vakantie aanbiedingen België 


Meer organisaties tonen