Wetenswaardigheden Turkije  

Oppervlakte:
783.562 km2 (18,87 * Nederland)

Landnummer (tel.):
00 90

Landcode:
TR

Ligging:
Turkije grenst aan de Egeïsche Zee, Griekenland, Bulgarije, Zwarte Zee, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak, Syrië en de Middellandse Zee.

Tijdsverschil:
Het is 1 uur later in Turkije

Afstand:
Utrecht - Ankara 3.097 kilometer

Inwoners:
76.805.524 inwoners

Hoofdstad:
Ankara

Taal:
Turks

Munt:
Turkse Lira (TRY)

Wisselkoers:
1 TRY = € 0,45

Belangrijke steden:
Adana, Adapazari, Ankara, Alanya, Antalya, Bursa, Diyarbakir, Eskisehir, Gaziantep, Istanbul, Izmir, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Sanliurfa en Van.

Klimaat:
Vanwege de omvang zijn in Turkije ruwweg drie klimaatzones te onderscheiden. In de kuststreken heerst een mediterraan klimaat met milde winters en warme droge zomers. Het oostelijke deel van het land heeft een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. De neerslag valt verspreid over het jaar. Centraal Turkije heeft feitelijk een steppeklimaat met relatief weinig neerslag. De winters zijn hier koel en de zomers warm.

Vervoer:
De infrastructuur van het wegennet is beperkt te noemen. De kwaliteit van de wegen is redelijk. Voor enkele snelwegen moet tol betaald worden. Het busnetwerk is uitgebreid en het populairst in Turkije. Het treinnetwerk is eveneens uitgebreid, maar staat bekend om haar grote vertragingen. In Turkije zijn meer dan veertig vliegvelden. Het grootste vliegveld van Turkije is het Istanbul Ataturk International Airport.


Meer organisaties tonen