Indrukwekkend aanbod bezienswaardigheden Friesland

In de provincie Friesland (officiële naam Fryslân) vindt u een indrukwekkend aanbod bezienswaardigheden op het gebied van cultuur, kunst en natuur. Niet voor niets is de provincie hoofdstad Leeuwarden in 2019 de culturele hoofdstad van Europa en worden tal van exposities en culturele evenementen georganiseerd. Voor het complete programma verwijzen wij u graag naar www.2018.nl de officiële website. In Friesland vindt u een groot aantal kleine- en grote musea. De meest bekende musea zijn het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek en het Fries museum in Leeuwarden.

Maar ga beslist ook eens kijken in voormalige Friese havenstadjes als Harlingen, Hindelopen, Makkum en Stavoren of schilderachtige plaatsen als Sloten en Sneek. En een absolute aanrader is om met de auto eens het traject van de legendarische Elfstedentocht te rijden. U krijgt dan nog meer respect voor iedereen die deze tocht op de schaats gereden heeft. Ook de Friese meren zijn beslist een bezoek waard. In de provincie Friesland vindt u vier nationale parken. In het zuidwesten van Friesland vindt u het Gaasterland. In deze glooiende en beboste streek vindt u niet alleen uitgestrekte bossen maar ook heidevelden en zandverstuivingen.

Van de vijf Nederlandse Waddeneilanden behoren vier Waddeneilanden tot de provincie Friesland. Natuurliefhebbers moeten hier beslist een bezoek brengen en zelf de ongelooflijke rust en ruimte gaan ervaren die de bossen, duinen en lange zandstranden teweeg brengen. En tenslotte op een stille plek gaan genieten van het schilderachtige beeld van een prachtige ondergaande zon die in zee verdwijnt. Dit is slechts een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden die de provincie Friesland zo aantrekkelijk maakt voor mensen die van cultuur, kunst en natuur houden.

 


Meer organisaties tonen