Bezienswaardigheden Malta

Voor liefhebbers van cultuurhistorische bezienswaardigheden zijn Malta en Gozo een traktatie. De eilanden herbergen een indrukwekkend aantal bezienswaardigheden, die u als cultuurliefhebber beslist gezien moet hebben. Niet voor niets staan er drie op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en maar liefst zeven op de voorlopige lijst. Het is haast onvoorstelbaar, dat er op zo'n kleine oppervlakte zoveel moois te bezichtigen valt.

Als u op vakantie in Malta bent moet u beslist de hoofdstad Valletta, de Hal Saflieni Hypogeum en de Megalithische (grote stenen) Tempels van Malta bezoeken, want deze staan op de Werelderfgoedlijst. Echter deze culturele bezienswaardigheden zijn slechts een klein gedeelte van de schat aan bezienswaardigheden die de eilanden herbergen. Enkele aanraders zijn: de citadel in Victoria, het Azure Window, Mdina, het Hagar Qim complex, Blue Grotto en de 300 kathedralen en kerken.

Naast cultuurhistorische bezienswaardigheden zijn er prachtige vergezichten en panorama's in de kuststreek te bewonderen en beschikt het eiland Gozo over een schitterend landschap. Op de eilanden zijn ook vele populaire bezienswaardigheden zoals Popeye village. Het zal u dan ook niet verbazen, dat de meeste toeristen op Malta tijd te kort komen. Visit Malta, de officiële website voor toerisme naar Malta, heeft voor u de belangrijkste bezienswaardigheden op een rijtje gezet. U raadpleegt voor dit uitgebreide overzicht de link bezienswaardigheden Malta

© www.flickr.com/photos/ben124/ bezienswaardigheden Malta bezienswaardigheden Malta

 


Meer organisaties tonen