Eten drinken uitgaan Slovenië

De traditionele keuken van Slovenië is zeer gevarieerd. Dit heeft alles te maken met de vele invloeden van de omringende landen die in de gerechten van de Sloveense keuken terug te vinden zijn. De Hongaren zijn verantwoordelijk voor de goulash en de stoofgerechten met paprika; de Italianen voor de deeggerechten; de Oostenrijkers voor de apfelstrudel en de Wienerschnitzel en de Balkanlanden voor lekkernijen als Burek. 

Natuurlijk heeft de traditionele Sloveense keuken ook haar eigen gerechten zoals Bograc,  Gibanica, Gobova juha, Krompirjeva juha, Potica, Prsut en Struklji. Maar over het algemeen kan gesteld worden, dat er in Slovenië vooral veel brood, soep, varkensvlees en biologische groenten worden gegeten.

Bij de maaltijden wordt over het algemeen een glas Sloveense wijn gedronken. Als u een liefhebber bent van sterkedrank, dan moet u in Slovenië beslist eens een glaasje Viljemovka of Zganje proeven. Laat u niet verleiden om deze drankjes door elkaar te drinken, want de gevolgen zijn op zijn minst heftig te noemen.

Het uitgaansleven in Slovenië beperkt zich uitgezonderd Ljubljana en Maribor tot de terrasjes van cafés en restaurants. In de twee grootste steden van het land zijn wel meer uitgaansmogelijkheden. Deze zijn echter niet te vergelijken met hetgeen wij gewend zijn. 

eten drinken uitgaan Slovenië ©  Tomo Jeseničnik | www.slovenia.info


Meer organisaties tonen