Bezienswaardigheden Slovenië

Slovenië kent een grote verscheidenheid aan culturele- en natuurlijke bezienswaar-digheden. De verschillende landschappen maken het land uiterst aantrekkelijk om te bezoeken. Op een kleine oppervlakte vindt u spectaculaire bergen, uitgestrekte bossen, watervallen, onderaardse grotten en een aantrekkelijke mediterrane kust. Kortom alle ingrediënten voor een fantastische actieve vakantie zijn aanwezig.

Maar ook op cultuurhistorisch gebied komt u in Slovenië geheel aan uw trekken. In de mooie en gastvrije hoofdstad Ljubljana vindt u een groot aantal oude gebouwen en monumenten. Het kasteel, de kathedraal en het stadhuis van Ljubljana moet u beslist gaan bezoeken. En dat geldt ook voor het nationaal museum. Daarnaast mag u het kasteel van Bled met het gelijknamige meer en het schitterende Piran met haar Venetiaanse gebouwen niet missen.

Het Sloveens verkeersbureau heeft op haar site onder de rubriek 'Places You must see' de 50 mooiste bezienswaardigheden overzichtelijk voor u in kaart gebracht. Daarbij vindt u bij elke vermelding uitvoerige informatie inclusief fotomateriaal. Voor dit overzicht raadpleegt u de link bezienswaardigheden Slovenië

bezienswaardigheden Slovenië ©  Barbara Kožar | www.slovenia.info

 

 


Meer organisaties tonen