Eten drinken uitgaan Wit-Rusland

Als stevig en eenvoudig kan de traditionele keuken in Wit-Rusland het beste worden omschreven. In een gemiddeld gezin eet men tenminste twee en als het koud is zelfs drie warme maaltijden per dag. De belangrijkste maaltijd wordt 's middags (objed) gegeten. 

Voor de warme maaltijden vormen aardappelen de basis. Ze worden op allerlei manieren klaargemaakt. Daarbij wordt een stuk varkensvlees of vis geserveerd met een beperkt aantal lokale groenten zoals bonen, kool en wortelen. Vaak zijn in de gerechten karwij, knoflook en paddestoelen (o.a. champions) verwerkt. Een typisch gerecht is machanka. Desserts worden er vrijwel niet geserveerd. Tussendoor drinken de Wit-Russen vooral thee met daarbij veel koekjes en snoep of kiest men voor een glas Wodka, Krambambulya of Krupnik. Voor lokale informatie over eten den drinken raadpleegt u de link eten drinken Wit-Rusland

Uit eten gaan is voor ons goedkoop. Ga echter alleen daar eten waar de lokale bevolking ook eet, want soms laat de kwaliteit te wensen over. Het uitgaansleven in Wit-Rusland is beperkt te noemen. In de grote steden is een klein aantal clubs en discotheken. 

eten drinken uitgaan Wit-Rusland © tjabeljan | www.flickr.com/photos/jankruithof/


Meer organisaties tonen