Eten drinken uitgaan Kroatië 

De Kroatische keuken is gevarieerd qua samenstelling. Er zijn duidelijk invloeden van de Turkse, Italiaanse, Hongaarse en Oostenrijkse keuken in te herkennen. Dit heeft alles te maken met het feit, dat in het verleden Kroatië door deze landen bezet is geweest. Daar dient bij opgemerkt te worden, dat in de kuststreek vooral de invloeden van de Italiaanse keuken te herkennen zijn. De gerechten hebben in de kuststreek als basis vis en in het binnenland vlees, dat in grote hoeveelheden worden opgediend. Bekende gerechten zijn brodet en pasticada, truffels, kalkoen met macaroni, paprika salami, Sarma, Dalmatische gerookte ham en gegrilde vleesgerechten.               

Kroatië beschikt over een groot aantal wijngebieden. Van de druivensoorten die hier groeien kunnen, dankzij het klimaat, uitstekende wijnen gemaakt worden. Bekende Kroatische wijnen zijn Merlot, Opolo, Pinot, Cabernet en Muskat. Daarnaast drinken de Kroaten graag bier (pivo). Als aperitief zijn met name Kroatische sterkedranken als Vinjak en Travarica erg populair. Nog een opmerkelijk feit. Kroaten hebben de gewoonte om wijn aan te lengen met frisdranken zoals Coca-cola of Spa rood.

Het uitgaansleven in Kroatië is anders dan bij ons. Voor veel Kroaten betekent uitgaan heerlijk op een terrasje zitten en daar onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk luisteren naar muziek en gezellig praten met wat vrienden. Als u absoluut uit wilt gaan naar een bar of discotheek, dan bent u aangewezen op een van de toeristische centra aan de kust of enkele grote steden als Zagreb.

eten drinken uitgaan Kroatie © Flickr.com CC / Twang - Dunga


Meer organisaties tonen