Export Import Corona regels Zwitserland - douane Zwitserland

Zwitserland is geen lid van de Europese Unie en kent haar eigen regels

Het mooie Zwitserland is een geen lid van de EU, maar heeft wel het Schengenverdrag ondertekend. Omdat Zwitserland geen EU lid is zijn er best behoorlijke verschillen waaraan u zich dient te houden. De douane Zwitserland controleert namelijk streng op de naleving van deze regels. Voordat u per auto de grens bij Basel kan passeren zult u in het bezit moeten zijn van een autobahnvignet. Wanneer u dat niet van tevoren heeft gekocht, dan kunt u dit bij de grenspost van de douane Zwitserland alsnog aanschaffen.

Ook voor voedingsmiddelen gelden voor privégebruik andere regels. Voedingsmiddelen mogen tot een bedrag van CHF 300 vrij worden ingevoerd. De douane Zwitserland houdt voor bepaling van de hoogte waarde voedingsmiddelen de Zwitserse prijzen aan. Daarboven dient in principe alles te worden aangegeven en moeten invoerrechten betaald worden.

Toeristen vanaf 17 jaar mogen drank en tabak invoeren. Let op: De hoeveelheden liggen aanmerkelijk lager dan in de EU. Levensmiddelen en genotmiddelen zijn in Zwitserland over het algemeen qua prijsstelling een stuk duurder. Er zijn ook uitzonderingen. Zo is de literprijs in Zwitserland bijna € 0,40 goedkoper dan in Nederland. Dat geldt ook voor de prijs van veel vakantie appartementen die men bij particulieren huurt. Die ligt 40- 50 % lager dan bij ons.

Voor specifieke informatie over hoeveelheden verwijzen wij u graag naar de rubriek 'Zollinformation Private' die u kunt vinden op de website van de douane Zwitserland.

De natuur neemt in Zwitserland een belangrijke plaats in. Zo is de gemiddelde Zwitser gek op honden. Als toerist mag u dan ook u hond meenemen op vakantie mits u op tijd voor de nodige inentingen heeft gezorgd. Wanneer u bij de douane Zwitserland aankomt, dan dient u uw hond(en) ook aan te melden.

Actuele Corona informatie vindt u op de website douane Zwitserland

De website van de douane Zwitserland is zeer compleet. U vindt hier dan ook de laatste actuele informatie over Corona in Zwitserland en maatregelen die men heeft genomen. Deze website kunt u raadplegen via de link douane Zwitserland

 

douane Zwitserland © Pedro Nuno Caetano | www.flickr.com/photos/pedrocaetano/

douane Belgie | douane Duitsland | douane Frankrijk | douane Groot-Brittannie | 

douane Italië | douane Oostenrijk | douane Spanje | douane Zwitserland |


Meer organisaties tonen