Douane Frankrijk voor al uw vragen over Corona

Actuele informatie voor bedrijven en toeristen vindt u in deze rubriek

Werd de douane Frankrijk website tot voor kort vooral gebruikt door bedrijven en in het bijzonder de transportsector. Sinds de Corona pandemie wordt de website van de douane Frankrijk ook op grote schaal geraadpleegd door toeristen die hun vakantie in Frankrijk willen doorbrengen of op doorreis zijn naar landen als Spanje en Italië.

Op de website van de douane Frankrijk vindt u niet alleen gedetailleerd alle informatie over alle maatregelen die genomen zijn en welke regels van kracht zijn. Per departement kunnen deze namelijk sterk verschillen. Als toerist adviseren wij u hiervan goed in kennis te stellen, want de Franse overheid ziet er streng op toe dat ze nageleefd worden. Doet u dit niet dan worden forse boetes opgelegd.

Opvallend strenge controles douane Frankrijk sigaretten en sterkedrank

De redactie van Waarheenmetvakantie.nl ontvangt steeds meer berichten van toeristen, dat door de douane Frankrijk strenger gecontroleerd wordt op sigaretten en sterke drank. Als burger van de EU dient u de volgende richtlijn aan te houden:

Voor privégebruik kunt u in principe onbeperkt goederen invoeren. De EU - landen kennen namelijk onderling een vrij vervoer van goederen en diensten. Voorwaarde is wel, dat door u de belastingen in het land waar de goederen of diensten zijn aangekocht, is voldaan. Let op: voor sigaretten en sterkedrank wordt door de douane voor privégebruik wel een grens aangehouden te weten 800 sigaretten en 10 liter sterkedrank. Boven deze grens kunnen er door de douane vragen gesteld gaan worden.

Komt u over de grens heen dan moet u een goed verhaal hebben om aannemelijk te maken dat dit voor privégebruik is. Kunt u dat niet dan wordt het gezien als een zakelijke transport en kunt u een zeer forse boete tegemoet zien. In veel gevallen worden ook de sigaretten en sterkedrank ingenomen. Houdt u daarom aan de geldende regels. Houdt u daarom aan de geldende regels.

Voor alle bovenstaande informatie verwijzen wij u daarom naar de website van de douane Frankrijk 

 

 

douane Belgie | douane Duitsland | douane Frankrijk | douane Groot-Brittannie | 

douane Italië | douane Oostenrijk | douane Spanje | douane Zwitserland |

 


Meer organisaties tonen