Feestdagen Frankrijk 2024 

Bijzondere feestdagen Frankrijk die landelijk gevierd worden 

bijzondere feestdagen Frankrijk freepik

Hieronder een overzicht van bijzondere feestdagen Frankrijk 2024, die landelijk worden gevierd. Daarnaast vinden er in Frankrijk een aantal grote evenementen plaats die internationaal bekend zijn.  Frankrijk kent diverse bijzondere feestdagen die een belangrijk moment van viering en herdenking vormen die in Nederland niet worden gevierd. Deze feestdagen weerspiegelen de rijke geschiedenis en de culturele diversiteit van Frankrijk en zijn een mix van religieuze, historische, en nationale vieringen.

Wanneer u voor een vakantie Frankrijk kiest dit jaar, is het verstandig om met deze bijzondere feestdagen Frankrijk rekening te houden als toerist. Tijdens veel van deze evenementen en feestdagen in Frankrijk zijn de meeste winkels gesloten of worden er afwijkende openingstijden gehanteerd.

Bijzondere feestdagen Frankrijk:  

 

Driekoningen 06 januari 2024
Dag van de arbeid 01 mei 2024
Bevrijdingsdag 08 mei 2024
Nationale Feestdag 14 juli 2024
Maria Tenhemelopneming           15 augustus 2024
Liberation de Paris 25 augustus 2024
Allerheiligen 01 november 2024
Wapenstilstandsdag 11 november 2024

 

‘Nationale Feestdag’: Een feestdag die de bestorming van de Bastille in 1789, een belangrijk keerpunt in de Franse Revolutie, herdenkt. De Nationale Feestdag, ook wel bekend als Quatorze Juillet of de Franse Nationale Dag, is daarom een viering van de Franse eenheid, vrijheid en solidariteit. Het is een dag van feest, militaire parades en vuurwerkshows door heel het land.

‘Liberation de Paris’: De bevrijding van Parijs op 25 augustus 1944 markeerde het einde van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Destijds vulden feestvierende mensen de steden, terwijl geallieerde troepen binnenkwamen en de Duitse bezetters verdreven. Tegenwoordig is ‘Liberation de Paris’ een dag van nationale trots en herinnering waarop herdenkingsceremonies en feesten worden georganiseerd.

‘Wapenstilstandsdag’: Is een belangrijke nationale herdenkingsdag in Frankrijk. Deze dag markeert het einde van de Eerste Wereldoorlog en herinnert aan de wapenstilstand die op deze datum in 1918 werd gesloten. De herdenkingen vinden plaats door het hele land, met plechtigheden, kransleggingen en momenten van stilte ter ere van gevallen soldaten. Het is een tijd voor reflectie en eerbetoon aan degenen die hun leven gaven voor vrijheid en vrede.

Wanneer u op vakantie naar Frankrijk gaat, doet u er verstandig aan rekening te houden met de bijzondere feestdagen Frankrijk. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Bijzondere feestdagen Frankrijk 2VH WMV


Meer organisaties tonen