Eten drinken uitgaan Frankrijk 

Er zijn maar weinig landen in de wereld waar eten en drinken zo'n belangrijke plaats innemen als in Frankrijk. Ze mogen absoluut gezien worden als een onderdeel van de Franse cultuur. De Franse wijnen en sterkedranken zijn over de gehele wereld een begrip en worden gewaardeerd vanwege hun smaak en de grote keuze die men heeft. Bijna elke regio in Frankrijk heeft wel zijn eigen specialiteit en kwaliteit. 

Daarnaast is de typisch Franse keuken erg geliefd en vooral gevarieerd. Ook hier hangt het van de streek af welke heerlijke specialiteiten u geserveerd krijgt. In de meeste streken wordt als basis vlees gebruikt, behalve in de kuststreken, want daar hebben visspecialiteiten de overhand. Bekende gerechten zijn: Boeuf Bourguignon, bouillabaisse, ganzenlever en kikkerbilletjes. Diverse producten van de Franse keuken maken inmiddels een vast onderdeel uit van de Nederlandse keuken, Wat dacht u van stokbrood, mosterd, mayonaise of een van de vele Franse kazen. Het is dus niet verwonderlijk, dat de beste koks uit Frankrijk komen.

Het uitgaansleven is in Frankrijk uitgezonderd het 'platteland' zeer uitgebreid. Denkt u alleen maar aan Parijs of een van de mondaine badplaatsen aan de Rivièra. De enige kanttekening die er bij geplaatst moet worden is, dat de prijzen uit de pas beginnen te lopen.      

eten drinken uitgaan Frankrijk (C) Atout France / Olivier Roux     
 


Meer organisaties tonen