Douane Groot-Brittannië regels veranderen na de Brexit

Onduidelijkheid welke regels per 1 januari 2021 gaan gelden

Formeel heeft Groot-Brittannië de EU verlaten op 31 januari 2020. In de loop van 2020 moeten tal van regels uit onderhandeld worden. Wanneer men hier in slaagt, dan zal dit grote gevolgen hebben voor bedrijven en toeristen die voorbij de douane Groot-Brittannië willen komen. De verwachting is dat er veel papierwerk bij zal gaan komen, dat voor de nodige vertraging zal gaan zorgen. Dit geldt overigens ook voor de inwoners van Groot-Brittannië wanneer ze naar het vaste land willen gaan. Hoe het ook uit gaat pakken de inwoners van Europa zullen weer te maken krijgen met een formele douane Groot-Brittannië die het onmogelijk maakt om zonder geldige documenten het ‘eiland’ te bezoeken.

Nog vrij verkeer van goederen en levensmiddelen tot 31 december 2020

Voor privégebruik kunnen toeristen in principe onbeperkt levensmiddelen en goederen invoeren. In het overgangsjaar is afgesproken dat een vrij vervoer van goederen en diensten blijft voor ingezetenen van de EU. Voorwaarde is wel, dat u de belastingen in het land waar u de goederen of diensten heeft aangekocht heeft voldaan. Let op: voor sigaretten en sterkedrank geldt voor privégebruik wel een bovengrens te weten 800 sigaretten en 10 liter. U zult dan aan de douane Groot-Brittannië aannemelijk moeten maken dat het nog steeds voor eigen gebruik is. Na 31 december 2020 zal er waarschijnlijk geen vrij verkeer van goederen en diensten meer zijn en zal er door de douane Groot-Brittannië zeker in de eerste maanden streng worden gecontroleerd.

Voor de meest actuele informatie voor bedrijven, particulieren en Corona verwijzen wij u graag naar de website van de douane Groot-Brittannië

Douane Groot-Brittannie © VisitBritain

 

 

 

 

 

 

 

 

 

douane Belgie | douane Duitsland | douane Frankrijk | douane Groot-Brittannie | 

douane Italië | douane Oostenrijk | douane Spanje | douane Zwitserland |

 

 

 

 

 


Meer organisaties tonen