Bezienswaardigheden Groot-Brittannië

Schatkamer van Europa

Zonder enige vorm van overdrijving kan gesteld worden dat Groot-Brittannië de schatkamer van Europa is als het aankomt op bezienswaardigheden. Dit heeft alles te maken met de grote verscheidenheid die Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales bieden als het aankomt op de bevolking, cultuur, geschiedenis, landschappen en de taal. Omdat men van oudsher veel waarde aan tradities hecht en het verleden respecteert zijn er zeer veel bouwwerken uit het verleden bewaard gebleven. Over het hele land verspreid vindt u overblijfselen, bouwwerken en monumenten uit het verleden zoals kathedralen, kastelen en steencirkels als bijvoorbeeld Stonehenge. In veel steden zijn de oude panden en herenhuizen bewaard gebleven en zijn de oude binnensteden zoveel mogelijk gehandhaafd.

Daarnaast zijn de landschappen gevarieerd. Wat dacht u van de grillige kustlijn in Wales, de schitterende stranden in het zuidwesten van Engeland of de Schotse Hooglanden die een waar wandelparadijs zijn. Maar een absolute must is, dat u beslist een van de vele landschapstuinen gaat bezoeken. Laat u eens overweldigen door de schoonheid van de natuur. Nergens vindt u dergelijke tuinen. En last but not least. Neem de gelegenheid waar om een van de vele musea te gaan bezoeken, want dankzij het rijke verleden beschikt Groot-Brittannië over musea die hun weerga niet kennen en ook heel interessant zijn voor kinderen.

Voor een vrijwel compleet overzicht van de bezienswaardigheden in Groot-Brittannië gaat u naar de bezienswaardigheden van Visit Britain  

bezienswaardigheden Groot-Brittannië © VisitBritain


Meer organisaties tonen