Eten Drinken Uitgaan Groot-Brittannië 

Van High Tea tot Haggis

Een belangrijk deel van het sociale leven speelt zich af in de pubs. Voor de Britten is de pub (Public house) het verlengde van zijn eigen huiskamer. Het is voor de Britten niet alleen de plaats waar gegeten en gedronken kan worden, maar vooral de vertrouwde plek waar de dagelijkse besognes met elkaar besproken worden.

© VisitBritain / Jason Knott / eten drinken uitgaan Groot-Brittannië

In de meeste pubs kan men voor een redelijke prijs eenvoudige maaltijden kopen. Wat er op het menu staat hangt af van de plaats waar je in Groot-Brittannië bent. Er zijn geen vaste tijden wanneer de maaltijden beschikbaar zijn, maar meestal kunt u tussen 16.00 - 20.00 uur een maaltijd bestellen. Tot begin jaren tachtig van de vorige eeuw was de Britse keuken te omschrijven als eenvoudig, stevig en vettig. Echter sinds de komst van de bekende tv-koks en immigranten uit alle hoeken van de wereld is de Britse keuken enorm in kwaliteit toegenomen. U kunt nu in elke plaats uitstekende restaurants, bistro's en fantastische curry-huizen vinden.  

Als u in Groot-Brittannië bent zijn er bekende traditionele gerechten die u beslist geprobeerd moet hebben. Probeer als ontbijt eens het traditional English breakfast. Tussen de middag kunt u zich gaan werpen op heerlijke Fish and Chips. Een absolute aanrader om 16.00 uur is de 'High Tea' (niet te verwarren met 'Afternoon tea'). Daarnaast zijn er veel bekende gerechten beschikbaar zoals Yorkshire Pudding, Roastbeef, Welsh Rarebit of Haggis. 

Dat u in Groot-Brittannië goed uit kunt gaan hoeft geen betoog. De faam van Londen is in de gehele wereld meer dan bekend. Wat velen van u waarschijnlijk niet weten is dat plaatsen zoals Liverpool, Newcastle, Manchester en Glasgow minstens zo veel te bieden heeft.


Meer organisaties tonen