Douane Italië: digitale brochure, Corona, export, import

Lees hier de laatste informatie voordat u op reis naar Italië gaat

Het zijn onzekere tijden geworden sinds het uitbreken van de Corona pandemie. Dat geldt niet alleen voor toeristen die in Italië hun vakantie willen vieren, maar zeker ook de transport sector. De douane Italië ziet er dan ook streng op toe, dat alle maatregelen worden nageleefd. Wanneer u wilt weten wat de actuele situatie in Italië is raadpleeg dan beslist de link Corona.

Maatregelen die gelden tijdens de Corona pandemie kunnen verschillen

De regels in Italië wijken af van die in Nederland. Zo dienst u in Italië 1 meter afstand te houden en bent u verplicht om een mondkapje te dragen wanneer u zich in een afgesloten ruimte gaat begeven. U moet hierbij denken aan musea, restaurants, winkels en het Openbaar vervoer. Ook bent u verplicht om een mondkapje te dragen wanneer u zich naar drukke plaatsen begeeft. Om deze reden controleert de douane Italië bij de grens steekproefsgewijs of u in het bezit bent van mondkapjes. Wanneer dat niet het geval is kan men u de toegang tot Italië ontzeggen. Dit zijn de landelijke regels die gelden. Helaas kunnen per regio nog meer regels gelden. Informeer daarom van tevoren goed of dat ook voor het gebied geldt waar u naar toe wilt.

Handige en overzichtelijke brochure van de douane Italië voor toeristen


De douane Italië heeft een digitale brochure gemaakt waarin vrijwel alle relevante informatie is opgenomen. U kunt deze brochure downloaden via de link brochure Italië. Omdat Italië onderdeel is van de EU kunt u voor privégebruik onbeperkt goederen invoeren en uitvoeren. De EU - landen kennen namelijk een vrij vervoer van goederen en diensten. Voorwaarde is wel dat door u de belasting, in het land waar u de goederen of diensten heeft aangekocht, is voldaan. Let op: voor sigaretten en sterkedrank wordt door de douane voor privégebruik wel een grens aangehouden te weten 800 sigaretten en 10 liter sterkedrank.

Voor uitvoerige en gedetailleerde informatie over Italië en de actuele maatregelen die gelden, verwijzen wij u graag naar de website van de douane Italië

 

douane Belgie | douane Duitsland | douane Frankrijk | douane Groot-Brittannie

douane Italiëdouane Oostenrijk | douane Spanje | douane Zwitserland |

 

 


Meer organisaties tonen