Wetenswaardigheden Italië

Oppervlakte:
301.323 km2 (7,26 * Nederland)

Landnummer (tel.):
00 39

Landcode:
I

Ligging:
Italië grenst aan de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, de Adriatische Zee en de Ionische Zee

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil

Afstand:
Utrecht - Rome 1.625 kilometer

Inwoners:
58.126.00 inwoners

Hoofdstad:
Rome

Taal:
Italiaans

Munt:
Euro

Wisselkoers:
N.v.t.

Belangrijke steden:
Ancona, Bari, Bologna, Cagliari, Florence, Genua, Milaan, Napels, Palermo, Pisa, Rome, Turijn en Venetië.

Klimaat:
We kunnen globaal stellen dat Italië twee klimaten heeft. In het overgrote deel is er sprake van een Mediterraan klimaat (Ook wel een Middellandse Zee klimaat genoemd). Hetgeen betekent, dat er in dit deel van Italië warme zomers en milde vochtige winters zijn. In het noorden van Italië heerst een gematigd hooggebergte klimaat met relatief warme maar vooral vochtige zomers en koude winters.

Vervoer:
Het Italiaanse wegennet is, uitgezonderd in het zuiden van het land, van uitstekende kwaliteit. Er wordt veel gebruik gemaakt van tolwegen. Ook de bewegwijzering is zonder meer goed te noemen. Het busnetwerk onderhoudt naar vrijwel alle steden en dorpen een dienstregeling. Wel dient opgemerkt te worden, dat op diensten naar kleine dorpen vaak verouderde bussen rijden. Moet u een lange afstand reizen? Koop dan vooraf uw kaartje. Het treinnetwerk verbindt de meeste steden met elkaar. Voor kleine dorpen bent u aangewezen op de bus. Italië heeft circa 40 vliegvelden. De grootste vliegvelden vindt u bij Milaan, Rome en Venetië.
 


Meer organisaties tonen