Eten drinken uitgaan Italië

De Italiaanse keuken behoort tot de meest populaire en verfijnde keukens in de Westerse wereld. Veel Italiaanse gerechten zijn populair in Nederland en worden regelmatig gegeten. Wat dacht u van macaroni, spaghetti , lasagne, ravioli, tiramisu en pizza. Als u voor het eerst naar Italië op vakantie gaat, dan zult u ontdekken dat veel gerechten anders bereid en gegeten worden. Hoe ziet de traditionele Italiaanse keuken er uit? 

Het bereiden van het eten neemt in Italië een belangrijke plaats in. Men stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het eten. Verse producten zijn de basis. Het ontbijt stelt in Italië weinig voor. Het middagmaal (pranzo) is de meest uitgebreide maaltijd, terwijl het avondeten slechts bestaat uit wat vlees of vis als hoofdgerecht dat vooraf gegaan wordt door een pasta. Is men in verband met het werk niet in staat om 's middags uitgebreid te eten, dan doet men dit 's avonds.

eten drinken uitgaan Italie © Fototeca ENIT / Sandro Bedissi

De hoofdmaaltijd bestaat uit 3 gangen te weten: voorgerecht (primo), hoofdgerecht (secondo) en het nagerecht (dolce). Een primo kan bestaan uit: kip, gefrituurde paddestoelen, soep of een van de vele pasta's. De secondo heeft als basis vlees of vis. Enkele populaire vleessoorten zijn fazant, konijn en ossobuco. Naast een overheerlijke salade worden hierbij verse groenten zoals aubergines, courgettes en spinazie geserveerd. Als dolce wordt kaas, fruit, ijs, taart of Tiramisu opgediend.

Italië beschikt over uitstekende wijnen en dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk, als u weet dat het land eenentwintig wijnstreken heeft. Bekende wijnen zijn de Chianti, Lambrusco en Vin Santo. Ook lokale bieren zijn in Italië populair. Het uitgaansleven in Italië stelt weinig voor. Zij zitten het liefst op een terrasje en genieten daar van een heerlijk glas wijn of een koel glas bier. Natuurlijk zijn er wel discotheken en pubs in de toeristische centra en grote steden, waar u zich uit kunt leven. Houd echter rekening met de prijzen, want deze zijn vaak extreem hoog.    


Meer organisaties tonen