Eten drinken uitgaan in de provincie Limburg

Limburgers zijn echte smulpapen. Ze houden van lekker eten en drinken. Niet voor niets vindt u in de provincie Limburg een groot aantal speciaal brouwerijen waar de heerlijkste bieren worden gebrouwen. Maar ook kunnen toeristen in Limburg genieten van een heerlijk glas Nederlandse wijn dat gemaakt is van druiven die groeien in het Heuvelland.

Ook op het gebied van eten zijn Limburgers echte fijnproevers en dan hebben we het niet alleen over typische Limburgse gerechten als asperges, vlaai en zuurvlees. De provincie Limburg staat bekend om haar typische streekgerechten zoals het Livar Kloostervarken, konijn in zuur en  speciaal kazen. Wanneer u van lekker eten en drinken houdt vraag dan naar de specialiteit van de streek.

Waarschuwing. Kijk als toerist goed uit waar u gaat eten en drinken, want op toeristisch hotspots zijn de prijzen die men voorgeschoteld krijgt hoog. Voor liefhebbers van een avondje stappen tot in de vroege uurtjes is het aanbod uitgezonderd Maastricht eigenlijk een beetje tegenvallend. Maar de gemiddelde toerist heeft hier weinig behoefte aan, omdat deze meer is geïnteresseerd in wandelen, fietsen, cultuur en natuur.

eten drinken uitgaan Limburg © Flickr.com / Bert Kaufmann


Meer organisaties tonen