Eten Drinken Uitgaan Oostenrijk 

In de traditionele Oostenrijkse keuken neemt vlees een belangrijke plaats in. En met vlees wordt niet alleen de beroemde schnitzel bedoeld, want dan doen we de Oostenrijkse keuken echt te kort. De traditionele keuken is van oorsprong weliswaar een eenvoudige boerenkeuken, maar u vindt er ook vele invloeden terug van de Hongaarse- en Italiaanse keuken zoals Hongaarse goulash en Italiaanse gerechten.

Wel kan gesteld worden, dat de warme maaltijd in grote hoeveelheden wordt aangeboden. Verwonderlijk is dat niet, omdat men vroeger in de bergstreken veel energie nodig had om de zware arbeid te kunnen verrichten. De Oostenrijkers zijn echte liefhebbers van desserts en gebak. Als u het mooie land bezoekt moet u beslist apfelstrudel, kaiserschmarren, Sachertorte of een van de vele andere lokale specialiteiten proberen. Drink daarbij een kop Wiener kaffee of een van de vele variaties die het land rijk is en genieten maar. 

Als u van een goed glas wijn houdt bent u in Oostenrijk ook aan het juiste adres. In Oostenrijk worden onder meer uitstekende wijnen als Merlot, Riesling en Schilcher gemaakt. En als u in Oostenrijk bent mogen enkele glaasjes glühwein of schnaps niet ontbreken. Pas alleen op dat u hiervan niet te veel drinkt, want de percentages zijn verradelijk hoog. 

Het uitgaansleven speelt zich vooral af in de cafés. Gezelligheid en een typische Oostenrijkse ambiance spelen hier een belangrijke rol. Dit neemt echter niet weg, dat de grote steden een bruisend uitgaansleven hebben dat niet onder doet voor de steden in West-Europa.    

eten drinken uitgaan Oostenrijk © Erik Beenen / luxe-chalet-oostenrijk.nl


Meer organisaties tonen