Eten drinken uitgaan Georgië

Georgiërs staan bekend om hun gastvrijheid en uitstekende keuken. Dit hebben zij voor een belangrijke deel te danken aan het klimaat, dat ideaal is voor zowel de landbouw als veeteelt. Met name het aanbod groenten en vruchten is hierdoor groot en verklaart voor een belangrijk deel de gevarieerdheid die de afgelopen eeuwen in de Georgische keuken is ontstaan. In elke streek van Georgië kunt u eeuwenoude gerechten en wijnen proeven die ongekend smakelijk zijn.

eten drinken uitgaan Georgië © flickr.com/photos/seifsallam/

Eten neemt binnen de cultuur van de Georgiërs een speciale plaats in. Als u uit eten gaat in een restaurant zijn de maaltijden overvloedig en gevarieerd. In de keuken worden vooral granaatappels en walnoten verwerkt. Enkele gerechten die u beslist moet proberen zijn: Chakhokhbili, Charsjo, Mtsvane Adzjika, Satsivi en Georgische Sjasliks. Of bestel eens een Chinkali in een van de vele chinkalirestaurants. Laat u tijdens uw verblijf culinair verwennen door de Georgische koks die tot de beste in de wereld behoren.         

Tijdens de bezetting door de Sovjetunie was Georgië voor veel Sovjets de meest populaire vakantiebestemming. Na de onafhankelijkheid kwam hier jammer genoeg verandering in. Het uitgaansleven viel de eerste jaren stil. De laatste jaren herstelt het zich gelukkig weer dankzij investeringen. Met name in Batumi en Tbilisi zijn er weer voldoende uitgaansmogelijkheden zoals bars, cafés, theaters, casino's en nachtclubs. Als de regering er in slaagt om de komende jaren de stabiliteit te handhaven en de kleine criminaliteit terug te dringen, kan Georgië uitgroeien tot een absolute topbestemming voor de Westerse vakantieganger. 

Via de link restaurants Georgië vindt u maar liefst 740 restaurants in Georgië.  


Meer organisaties tonen