Bezienswaardigheden Georgië

Mede dankzij het feit dat Georgië de afgelopen millennia bezet is geweest, door de Perzen, Turken, Mongolen en de Sovjets, heeft het land een bijzonder rijke historie. Zo bezit Georgië 12.000 monumenten, waarvan er vier op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Deze monumenten zijn Mtskheta (de oude hoofdstad van Georgië), Gelati (architecturale complex), de Bagrati kathedraal in Kutaisi en het dorp Ushguli in Svaneti.

Daarnaast heeft het land meer dan 150 musea, waarvan u het Nationaal museum, het museum voor de Schone Kunsten en het Etnografisch museum in Tbilisi beslist gezien moet hebben. Dat geldt ook voor de indrukwekkende grottensteden Vardzia, Uplistsikhe en David Gareji. Tenslotte is een bezoek aan de multiculturele hoofdstad Tbilisi een must. Hier vindt u in de vorm van imposante bouwwerken, kastelen, kerken en moskeeën alle invloeden van de vroegere overheersers.

Het departement voor toerisme en ressorts in Georgië heeft voor u vrijwel alle bezienswaardigheden in Georgië in kaart gebracht en naast afbeeldingen voorzien van veel informatie. U kunt deze per onderwerp en regio opvragen via de link bezienswaardigheden Georgië  

bezienswaardigheden Georgië © Seif Sallam


Meer organisaties tonen