Bezienswaardigheden Montenegro

Er zijn weinig landen in de wereld waar u zo veel cultuurhistorische bouwwerken, musea, kloosters en tempels kunt vinden als in Montenegro. Het mooie land lijkt waarachtig wel op een openluchtmuseum, want er is in het mooie land ook veel kunst bewaard gebleven in de vorm van iconen en fresco's. Enkele voorbeelden van bijzondere bezienswaardigheden in Montenegro zijn Kotor (en omgeving) dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het Cetinje stadsmuseum en het dorpje Njegusi.   

Maar niet alleen in cultuurhistorisch opzicht is Montenegro goed bedeeld. De kustlijn van het land is van een haast onwerkelijke schoonheid en overtreft in werkelijkheid de mooiste ansichtkaarten. Daarnaast bewaakt en zorgt de overheid in de vier Nationale parken Biogradska gora (een van de laatste regenwouden), Durmitor, Skadar Lake en Lovcen voor de flora en fauna. 

Op de site van de National Tourism Organisation of Montenegro zijn de belangrijkste culturele- en natuurlijke bezienswaardigheden uitvoerig beschreven. Voor deze beschrijvingen raadpleegt u de link bezienswaardigheden Montenegro

© www.flickr.com/photos/120420083@N05/bezienswaardigheden Montenegro

 

 

 


Meer organisaties tonen